Henkilökultti

torstai, kesäkuu 26, 2008

BLOGAAJAT KAATOIVAT EUROOPAN PERUSSOPIMUKSEN

No, ei se ehkä nyt ihan niinkään mennyt, vaikkei tuokaan väite kovin kaukaa olisi varmaan haettu. Eipä siis ihmekään, että edustajamme euroopan parlamentin uuslibertaarien, neonatsien ja stalinistien joukosta ovat havahtuneet siihen miten vaarallista on sallia kansalaisten julkaista kaiken sen väkivallan, piratismin ja pornonsa lisäksi ihan valvomatta ennakkosensuroimattomia mielipiteitään. Joskus jopa vieläpä poliittisista aiheista.

Moinen lähtökohtaisen valtionvastainen, väärä ja pelottava toiminta pitäisi kyllä heti saada loppumaan - tai ainakin tiukkaan kontrolliin. Ties mitä siellä keskenään keksivät seuraavaksi pommiohjeita ja itsemurhavinkkejä välittäessään. Eli ei kun vaan henkilötiedot näkyviin joka kirjoitukseen, ja heti jos ei eilen, kiitos. Jeesusmaria ja ne muutkin opetuslapset, mistä näitä oikein sikiää?

Vakavammin kyseessä on hiukka samaa suomessakin nähtyä perinnettä, jossa suurin osa päättäjistä ei ymmärrä yhtään mistä päättää, muutamat käyttävät sitä omaksi taloudelliseksi hyödykseen tai kasvattaakseen valvontaviranomaisten mahdollisuutta kontrolliin (tai ainakin mielivaltaan) ja lopputuloksena on, kuten vaikkapa tekijänoikeuden kanssa, että esimerkiksi kaikki alle 30-vuotiaat suomalaiset kriminalisoidaan.

Onneksi Romaniassakin osataan. Oikeisto on lopettanut leikkimisen ja laatinut lain, jonka mukaan valtion radiossa ja televisiossa pitää esittää yhtä paljon hyviä ja huonoja uutisia. Tuo kuulostaisi kyllä ikävästi sensuurilta, ellen paremmin tietäisi että... eikun hetkinen, sehän on juuri sitä sensuuria. Joku valtion elin määrittelee mikä on hyvä ja mikä huono uutinen. Audiovisuaalinen komitea pitää huolta, että kansalaisten katse kääntyy ikävistä asioista (kuten hallituksen päin persettä olevasta köyhdyttävästä talouspolitiikka) siihen mikä on oleellista (Maaseudulle morsiamia ja jollekin Sika-Harrille edes jotain).

Ja kun nyt Romaniasta puhutaan, niin ilmeisesti Turussa poliisi yritti pidättää kadulla kerjänneitä henkilöitä. Tässä ei valitettavasti mitään uutta, mutta kuulemma syytekohta on toinen suomalaisen kansalaistoiminnan häirintälaki eli syyte rahankeräysrikoksesta/rikkomuksesta. Ei hyvä Sylvi. Jos tässä maassa jotakuta pitää epäillä rikoksesta nimeltä rahankeruu, niin pennittömät romanialaiset eivät ole kyllä ihan listani kärjessä.

Huomaa, että olen ollut lomatunnelmissa. Sain nimittäin tietää näitä Brysselin koneen terveisiä vasta tänään, enkä lainkaan eilen. Hyvä ja levännyt olo, vaikka äkkilähtö ilmeisesti Lontooseen ei ehkä toteudukaan hyvästä yrityksestä huolimatta. Lisää tätä.

1 Comments:

  • Heh.Kerjäläisten sakottaminen peruttiin jo ja Mikko Paaterosta tuli poliisiylijohtaja.Hyvää turkua teillekin.

    By Blogger Hardcorepolitics, at 9:27 ip.  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home