edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä

III PÄIVÄ (Ti 12.9.2000)

08:36 Aamupalat yms. syöty, pakkailu hyvässä vauhdissa. Nyt on sekin ihme nähty, että pesen vaelluksen aikana aamulla hampaat.

11:49 Istun tauolla Kirakkajokilaakson satulassa, tästä lähtee lasku kohti VLP II-leiriä.
13:49 Istun VLPII:ssa, jäähdytän kahvia. Eilen laitoin yhden lusikallisen muruja, oli pliisua. Tänään laiton kolme lusikallista - turha yrittää ottaa päiväunia. Reilusti sokeria, niin menee irvistäen alas.
Kattilassa minulla on jauheliha turpoamassa. Ruokailun päätteeksi keitin vettä niin paljon, että siitä riitti sumppiin, tiskaamiseen ja kuivatun jauhelihan pehmentämiseen.
Ruoaksi söin Pirkka pastaa kermakastikkeessa. Laitoin lisukkeeksi kuivattuja keittojuureksia ja couscousia. Couscous imee paljon vettä, joten makaronit jäi "al dente".
Lounaan söin aika myöhään siksi, että puoliltapäivin soitin kotiin, eikä ylhäällä tunturissa ollut vettä. Päätin siis kävellä tänne tutulle leiripaikalle, saapumisaika 12:40, eli tunti soittelupaikalta.
Aamupäivä oli poutainen, aurinkokin pilkisti, nyt iltapäivällä on ripeksinyt pari kertaa. Ilma on sen verran kylmä, ettei ilman kynsikkäitä tarkene.
Seuraavaksi lataan piipun ja lähden köpöttelemään videokameran ja GSM puhelimen kanssa aluksi kohti Pänniordon kämppää ja sieltä ylös tunturiin. Illemmalla kiipeän vain lyhyen matkaa tunturin sivua, jotta voin soitella.

Alla joitakin muisteluita Pänniordon kämpästä. Maatukoon kämppä rauhassa, aikoinaan se tarjosi minulle suojan kylmää ja märkää vastaan!
Kyltti, 1991, 1992, 1994 ja 1995.

 
16:50 Pänniordon huipulla. Johon oli vilinää.
Lähdin leiristä 15:00. Olin kuulevinani puheen porinaa, mutta se taisi olla puron lorinaa. Äkkiä sitä tulee höperöksi. 15:15 löysin helposti Pänniordon kämpän. Se oli surullinen näky, katto oli puoliksi romahtanut sisään. Otin kuvia ja lähdin kiipeämään Pännille.
Puolivälissä huomasin 200 metrin päässä rinkkaselkäisiä kulkijoita. Menin jututtamaan heitä. Kolme minua vanhempaa tyttöä oli matkalla ylös.
Minä pääsin ylös 16:15 Silloin ylhäällä oli kolmen hengen seurue, hetkeä aikaisemmin sieltä lähti yli kymmenen hengen joukko. Ylhäällä oli kovin tuulista ja sateista, mutta otin pakolliset retkimuistot. Ja poltin piipullisen. 16:40 kolmen naisen seurue tuli ylös, minä istuskelin tuulen ja sateen suojassa, ison kallion takana. "Tuolla se kundi polttaa piippua.
Piipputupakka loppuu, samoin akku kännykästä ja nyt alkoi sataa oikein kunnolla. Onneksi voin edes kirjoitella, vaikka soitteleminen jää haaveeksi. No, soitan illemmalla kotiin, jahka käyn leirissä syömässä ja otan täyden akun. Pitänee muistaa peruuttaa SONERAn liittymä.

21:39 Hohhoijaa, söin juhla-annoksen hawaijinpataa ja päälle vadelmakiisseliä. Nyt kiisseli oli kiisseliä; eilinen suklaavaahto oli oikeastaan suklaajuomaa; eikä edes pahaa, sillä se oli tehty maitoon!
Soittelureissu sujui ongelmitta. Ensimmäinen, vanha akku loppui. Ehdin kuitenkin jutella Minnan ja Lotan kanssa hyvän tovin. Tarkoitus oli soittaa myös SONERAn asiakaspalveluun, mutta sade lähestyi kovaa vauhtia, joten päätin lähteä takaisin leiriin.
Minna kertoi että loppuviikkoa kohden sää kylmenee ja poutaantuu, mutta viikonloppuna taas sateita. Huono homma, sillä perjantaina ja lauantaina ei ole luvassa hyviä polttopuita. Lisäksi päivätaipaleet ovat pitkähköjä, eli nyt mietin vaihtoehtoisia reittejä. Kuuntelen radion säätiedotuksen.

edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä