edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä

IV PÄIVÄ (Ke 13.9.2000)

08:45Heräsin kaksi tuntia sitten, nyt alkaa olla tavarat pakattu, enää leirin purku ja menoksi. Sää ei oikein suosi, nytkin on heikkoa sadetta, aikaisemmin oli poutaa.
10:30"Taivaalla liitelee isoooo lintu - olisikohan se kotka?"(Piekanalat. huom.)
12:25Nyt on ruokataukoon kulunut 1.5 tuntia. Sää poutaantuu ja kylmenee, eli laitan fleecehousut jalkaan. Tauon aikana peruutin SONERAn simmin ja soitin kotiin. Siellä suurin huolenaihe oli lapsen päivähoitopaikan hakeminen. Jotenkin asia tuntuu kovin kaukaiseslta, enkä osaa asennoitua siihen kovin vakavasti.
13:15Reitin muutos. Sääennustuksessa uumoiltiin poutasään jatkuvan muutaman päivän, sitten tulevat sateet. Seuraavien parin päivän ajan riittää polttopuuta, mutta sitten alkaisi tuntemattomat, ja todennäköisesti polttopuuttomat maisemat. Olen lopulta valmis muuttamaan reittiä, enkä riskeeraa mukavaa leirielämää.
Koska olen sopivasti Littiäpään päällä, soitan kotiin ja ilmoitan muuttuneesta reittisuunnitelmasta. Nautiskelen upeasta syyssäästä, piipusta ja upeista maisemisista. Istun suuren kiven eteläsivustalla ja kerään kaiken aurinkoenergian - sää on viileä.
16:45Leiri. Olipa zemppaaminen kivikon keskellä. Pitkään sain hakea polttopuita. Kun ne lopulta löytyi, niin rinkka alas ikivanhalle joentörmälle, vesikassi esille sivutaskusta ja vedenhakuun. Loriseva puro löytyi 500 m:n päästä, joten vesikassi osoittautui jälleen kerran hyväksi varusteeksi - sain vietyä kerralla kaiken veden.
Veden jälkeen pilkoin tarvittavat polttopuut (osan jemmasin suojaan) ja aloitin aterian valmistamisen. Ruoaksi laitoin "Rajaukon öljymuikkuja" ja perunamuusia. Ateria oli erinomaisen hyvää vaihtelua perinteiseen Pata-aines illalliseen. Pitänee ottaa toistekin säilyketölkillinen muikkuja mukaan.

21:20Nätti ilta, vaikka pariin otteeseen sataakin pikkaisen. Kirjoittelen päiväkirjaa. Soittelen puhelimella Minnalle ja Lotalle. Paljon on ennättänyt tapahtumaan. Ilta sujuu rattoisasti piiputellessa ja radiosta kovan-päivän iltaa kuunnellessa.

edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä