edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä

V PÄIVÄ (To 14.9.2000)

08:00Juon teetä, puuro on valmiina.
12:12Kanamakaronikeittoa 1/2L, lisäksi 4-viljan makaronia, keittojuureksia ja 1/2 lihaliemikuutio; ketsuppia ja valkosipulijauhetta. Ruokaa valmistan pikkukolpakko, eikun pikkukulpakkojärven lounaisrannalla. On pilvipoutaa, lounaistuuli 0.5 m/s ja ruska parhaimmillaan. Nyt tämä on täydellistä nautiskelua. Onneksi on viileä päivä (varmaan jotain +5C), joten ei ole täysin hulppeaa meininkiä, vaan jalat pysyvät tukevasti maassa.
16:20Hentun-Matin pään päälle saakka pääsin, ja nyt taas on pakko istua alas ihailemaan maisemia ja polttaa pesällinen. Täällä ylempänä on jostain syystä lämpimämpi, tai sitten sää on lämmennyt. Maisemat ovat M-A-H-T-A-V-A-T, fiilis on U-P-E-A
19:19Istun pesällisen suon laidalla ja nautin ilta-auringon viimeisistä, lämpöisistä säteistä. Leirini on tämän hiekkaharjun itälaidalla; paikassa mihin kuuluu voimakkaana puron pauhu ja aamuaurinko paistaa, toivottavasti!
Kuuntelin äsken radiosta sääennusteen. Lupailivat pohjoislappiin yöksi heikkoa tuulta, lämpötila -4C +1C, paikoin ankaraa hallaa. Huomenna poutaa, heikkoa lounaistuulta. Loppuviikoksi on odotettavissa poutaa, alkuviikosta epävakaisempaa ja lämpimämpää. Pitänee ensi yöksi laittaa kaikki vaatteet päälle.
19:28Nyt aurinko on laskenut puoliksi. Tokkopa Lavun kämpällä on ketään, ei ainakaan kuulu, näköyhteys on heikko. Tullee kylmä ilta ja aamu, sillä vaikka paikka on hyvä, niin puutilanne on heikko. Vai näinkö joen toisella puolella tervasta, taidanpa lähteä katsomaan, sillä aurinkokin laski juuri Pistoolivaaran taakse ja kostea ilma karkottaa lämpimän ilman pois. Jotain pitää tehdä lämpimikseen, sillä nyt minulla on puuta vain pieniin kynsituliin.
Oikein näin, siellä oli puoliksi lahonnut tervaskanto sammaleen peittämänä. Kylläpä oli urakka pilkkoa se, mutta eipä ollut valinnanvaraa.
Mukava päivä, illalla kengät sain kuiviksi pelkällä nuotiolla, eikä tarvinnut laittaa yöksi lämpökynttilöitä kenkiin sisälle. Tämmöisiä poutapäiviä ja kuivia maastoja soisin olevan useamminkin.

edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä