edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä

VI PÄIVÄ (Pe 15.9.2000)

 Ei auttanut aikainen herätys. Pakkasesta johtuen louteen kuivattelussa ja kenkien rasvaamisessa kului aikaa. Yöllä lienee ollut pakkasta reippaasti, sillä hyvästä valmistautumisesta huolimatta minulla oli kylmä. Vaan pakkokos oli laittaa leiri kosteutta hönkivän puron ja suon viereen? Pääsin liikkeelle siis vasta 9:35
12:00Appisjoki ylitetty, laitoin kanamakaronit kypsymään. Joen ylitys oli helppo, pärjäsin vaelluskengillä ja säärystimillä! Aikataulu pitää kutinsa, kävelin puoleenväliin kahdessa ja puolessa tunnissa.
12:30Olen syömässä Italian pataa. Jälkiruoaksi oli suklaavaahtoa. Ohjeen mukaan sen valmistamisessa olisi pitänyt käyttää 1dl nestettä, mutta minulla taisi olla 1,5dl, eli suklaalitkuahan siitä tuli. Sitten join kupillisen teetä, ja kohta siemaisen 3dl mustikkasoppaa. Tänään olen juonut iltapäivällä varmaan 1L vettä, mutta on hyvä tankata yötä vasten.
Päivä on ollut hyvä kulkea. Yön pakkasten jäljiltä maa oli aluksi kuurassa, mutta sitten kuura suli pois. Eli saappaat kastuivat päältä ja kostuivat hieman sisältäkin. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, ja tuuli etelästä. Niinpä urheiluasu riitti, iltapäivällä ei enää tarvinnut käsineitä. Ei tullut hiki, mutta varmasti hikoilin paljon.
Ruokailutauko kesti yhteensä 1,5 tuntia.
19:19Tästä tuli kunnon tsemppipäivä. Kävelin varmaan 15 km, aikaa meni 2,5+3,5 tuntia. Ei hullumpi tulos, koska jouduin kokoajan kävelemään umpimetsässä.
Onpas Ekströmin mustikkasoppa sokerista. Huomasin sen koska olin sekoittanut jauheen huolimattomasti, kattilan pohjalla oli läjä sokeria.

Tarkastelin lähemmin isoa lukkia, joita on tänävuonna pilvin pimein.

Jaaha, taitaa tulla toinen reipas pakkasyö. Alkuillasta näytti siltä kuin taivaalle olisi noussut ohut pilviverho, mutta nyt näkyy tähdet ja liki täysikuu nousee. Vaan mikäs on ollessa louteen suojassa, polttelen edessä männyn oksista tekemääni nuotiota. Pieni, puukkomallinen Sandivikin valmistama "linkkari" puukkosaha on tosi tehokas ja painoonsa nähden hyvä.

Huomenna on reipas kiipeäminen VLPII:een. Sunnuntaiksi olin suunnitellut kävelemistä "Wanhaa Rovasen maantietä" pitkin Kummitusrämeelle, mutta silloin saattaa ruveta satamaan. En vaan tiedä löytyykö Kummitusrämeeltä lainkaan mäntyä, taitaa olla kuusialuetta. Eli nuotion tekeminen voi olla vaikeaa. Tai ainahan nuotion saan aikaiseksi, mutta kuusituli räiskii ikävästi kipunoita. Minulla on vaatteissa, makuualustassa ja makuupussissa jo riittävästi kipinänreikiä.

Siis sunnuntaina voisin vaihtoehtoisesti kulkea Kuusikko-patatunturin kautta Haukilammille. Ja mikä parasta, voisin soittaa päivällä pitkästä aikaa kotiin. Seuraavaksi voisin mennä Sotajoelle yöksi, sen jälkeen jatkaisin normaalisti loppuun. Jätän asian hautumaan.
Tänäänkään kenkiä ei tarvitse kuivata lämpökynttilöillä. Aamulla lämmitän kengät nuotiolla ja rasvaan ennen liikkeellelähtöä.


edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä