edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä

VII PÄIVÄ (La 16.9.2000)

6:30Piip piip.
7:30Aloitan heräilyn.
8:10Aloitan aamutoimet.
10:00Lähdin liikkeelle. Löytyi heti paljon parempi leiripaikka.
11:15Appisjokisuu. Joudun kulkemaan hieman ylävirtaan päin ennen kuin löydän paikan mistä pääsen Appisjoen yli kenkiä kastelematta. Tai no kengät kastuivat, muttei kuitenkaan sisäpuolelta.
Ruokatauko Appisjokisuun tulipaikalla. Siellä oli toinen yksinkulkija, verkkaisesti puhuva, mutta nopeasti kulkeva. Oli tullut kolmessa päivässä Lemmenjoelta ja sanoi menevänsä kolmessa päivässä Kiilopäälle. Tänään hän sanoi menevänsä Pahaojan kämpälle, jonne Ivalojoen Kultalasta on 12 km, tästä Kultalaan 2km. Kyllä nuori mies jaksaa, kun on putkirinkka. Tavaraa hänellä näytti olevan reilusti, rinkasta tuli korkea (ja kun minä luulin että minun rinkka on korkein ...)
Hän kertoi myös eilisiltaisesta koululaisryhmästä. Olivat lähteneet liikkeelle Kutturasta kahden? opettajan johdattamana kävelemään Kultalaan. Pääosa ryhmästä oli Appisjokisuun kohdalla 19:30, "osa porukasta tulee perässä" sanoivat opettajat ja jatkoivat eteenpäin. Kaveri kertoi että viiden tytön ryhmä tuli kello 22:00. Yksi tytöistä oli niin väsynyt, ettei jaksanut itse ylittää jokea, jolloin erämies kantoi hänet yli. Tältä porukalta oli ilmeisesti tippunut yksi kenkä koskeen, jonka sitten ikuistin nauhalle.
Ihmetyttää vaan meininki. Kuka kantoi vastuun jälkeen jääneestä ryhmästä? Illalla kello kymmenen on jo pimeää, joten kivikkoista jokirantaa seuraaminen on vaarallista. Minä en ainakaan kulkisi tuohon aikaan joenrantaa. Ja kun otetaan huomioon ryhmän väsymys, niin kyllä leikki on ollut kaukana!

16:54No tänävuonna leiripaikan raiskaajat ovat vierailleet täällä! Nuotiopaikan kivimuuria on purettu, nuotiopaikka on jätetty täyteen puoliksipalaneita puita ja mikä ikävintä, polttopuuna raiskaajat ovat käyttäneet viereistä juurakkoa. Sen hankuroissa oli hyvä roikuttaa ruokailuvälineitä. Toivon ihan vilpittömästi, että retkeilijät oppisivat säilyttämään luonnon mahdollisimman alkuperäisessä tilassa.

Olen syönyt herkullisen Meksikon-padan ("Hei älä puhu palturia, jauheliha on surkean makuista; aivan kuten lounas, jolloin söit puolet yhden hengen pasta-ateriasta, vahvistettuna makaronilla ja riisillä, eli se vasta olikin M-A-U-T-O-N-T-A" lat. huom.) ja juon teetä. Nyt otin käyttöön Princess aforismi teet, saas nähdä minkälainen riemu niistä syntyy.
Katselen VLPIII:sta kulmat kurtussa taivaalle. Lännessä näkyy erittäin tummia pilviä, jotka kulkevat kaakkoa kohti. Pilven reuna ujuttautuu pikkuhiljaa idemmäksi, joten voi olla että sateet tulevat. Niinhän ennustettiinkin.
Ihailen hetken ajan korpin? liitelyä vastatuuleen. Terävät, taaksepäin kaartuvat siivenkärjet? Alkureissusta ihailin kotkaa("piekana!" lat. huom), jolla oli pyöreät siivenkärjet, selvästi erottuvat kärkisulat ja valkeat laikut siivissä.
Nyt mietin josko menisin yöksi Kultalaan, sillä olisi kurjaa aloittaa huominen päivä sateessa. Toisaalta, Kultalassa saattaa olla se eilinen koululaisryhmä, tai muita kulkijoita, koska on lauantai.

19:39Koska sadepilvet näyttivät tulevan pikkuhiljaa päälle, valitsin vaihtoehdon "säilyn kuivana".
Lähdin siis yöksi Kultalan autiotuvan suojiin. Aluksi paikalla oli kaksi miestä, vähän myöhemmin tuli kaksi miestä lisää ja kaksi koiraa. Saattaapa tulla lämmin yö, onneksi sain makuusijan alalaverilta. Nyt olisi kyllä joku puuvilla-asu poikaa, sillä keinokuitu asussa tulee sisällä väkisin hiki. Lopulta jouduin vaihtamaan päälle paluumatkaa varten varaamani matkavaatteet (puuvillaa), sillä lämpötila tuvassa nousee.
Olin oikeassa sään suhteen, nyt on jo täysin pilvistä. Saas nähdä alkaako satamaan?

Tuntia myöhemmin, istuessani nuotiolla ja poltellessani piippua, ripeksii pikkasen. Vaeltajat Rautalammilta (isä ja poika) ovat ystävällisiä ja tarjoavat minulle nuotiolla makkarat. Ilta sujuu mukavasti jutellessa niitä ja näitä


edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä