edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä

VIII PÄIVÄ (Su 17.9.2000)

7:10 Heräsin ja aloitin aamutoimet. Eipä yöllä satanut enemmälti, sillä maa on täysin kuiva. Pyh, tulin turhaan yöksi kämppään!

9:10 Liikkeelle, mutta matka edistyy hitaasti, sillä kuvaan ahkerasti museoaluetta ja jokilaaksoa.
9:25 Kiipeäminen alkaa
9:40 Rappusten yläpää PUH-HUH-HUH. Kuvaan lisää jokilaaksoa, sillä ylhäältä löytyy hyvä kuvakulma, jos toinenkin.
10:10 Rautalammin ryhmä pääsi edelle, minä lähden perään. Ohitin heidät 10 minuutin kuluttua.
11:30 Aloitan soittelun, lopultakin onnistuu. Olin ollutkin jo 3 vuorokautta kuuluvuusalueen katveessa. Keskustelu jää lyhyeksi, sillä kotijoukot ovat juuri käymässä päiväunille. Lupaan soittaa parin tunnin kuluttua uudestaan.
11:45 Napakka lounaistuuli alkaa viluttamaan, alan katsella ruokapaikkaa.
12:10 Leiriydyn kuusen juurelle, rinkan suojaan, suon laitaan, noin sata metriä sivuun polulta. Keitän lounaskeiton ja juon pari kuppia kaffetta. Välillä tuulenpuuskat riepottelet minua.
13:19 Juon toista kupillista kahvia Pata- ja Kuusikko-patatunturin välisellä selänteellä. Nyt on poutasää, ja tuulikin on tyyntymään päin.
Isä ja poika Lindroos pitivät lyhyen tauon polun varressa, ja jatkavat matkaa kohti Pahaojan Kultalaa. Tervehdimme toisiamme kaukaa reilulla käden heilautuksella.
14:00 Jatkan kohti Kuusikko-Patatunturia
14:20 Kuusikko-Patatunturin päällä, soittelen uudestaan kotiin. Hopsaa, puoli tuntia kuluu äkkiä jutellessa, akustakin vajoaa pari tolppaa!
15:10 Kohti Haukilampea.
15:40 Lennän nenälleni pöpelikköön, kun jalka lipeää sammaleen peittämän puunrungon päältä. Rinkka jää päällimmäiseksi painamaan minua. Kädet jäävät pahasti alleni jumiin, sillä (hölmöyksissäni) käytän vaellussauvojen rannelenkkejä.
Onnistun lopulta pujottamaan ensin yhden ja sitten toisen käden vapaaksi ja pääsen nousemaan ylös. Onneksi en loukannut itseäni.
16:20 Kylläpä osasin loistavasti suunnistaa ilman kompassia alun toista tuntia metsäisessä maastossa. Yhtään kunnon kiintopistettä ei näkynyt koko välillä, mutta silti kuljin täsmälleen Haukilammen länsipäähän. Suunnistamiseen käytin yksinomaan aurinkoa! Pilvipoudalla tämä ei olisi onnistunut.
17:30 Laitan jauhelihat turpoamaan, myöhemmin heitän joukkoon Meksikon pata-ainekset
19:02 Keittelen teetä, sillä minulla on kova jano. Kävin äsken hakemassa yhden ISON tervaskannon. Onneksi oli valmiiksi vähän laho, joten sain helposti kolmeen osaan, ja jaksoin kantaa osat leiripaikalla. Jemmaan kaksi osaa, sillä yhdestä osasta tulee riittävästi tulistelutarpeita, varsinkin kun on lämmin ilta.
Lammella asuu kolme haahkaa? Hyvin me mahdutaan tänne. Minä lupasin olla siivosti lammen koillisnurkassa, haahkat saavat uida lammessa minun puolesta täysin rauhassa. Hyvä on lintujen asua täällä, sillä joku on tuonut pesäpöntön tähän rannalle!

edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä