Henkilökultti

keskiviikko, maaliskuu 26, 2003

Huomasin olevani jo kevätfiilareissa - paljon on kuitenkin ennen kesää vielä tehtävänä. Talousvaliokunta ehdotti eilen viisaudessaan avustusmäärärahat HYY:n alaisille järjestöille ja siunaus niille saadaan sitten torstaina hallituksen kokoustaessa. Urakka oli suurempi kuin mitä alunperin kuvittelin, mutta toisaalta myös hyvin antoisa, koska pääsi seuraamaan koko HYY:n harrastusjärjestökenttää laajuudessaan. Olen mukana seurantatyöryhmässä, joten katsotaanpa mitä kivaa ensi vuodeksi sitten taas keksitään.

Toni Halme näköjään etsii avustajaa. Pitäisiköhän ilmoittautua vapaaehtoiseksi. Ehkä se olisi kuitenkin hätävarjelun liioittelua.

Näyttää siltä, että Bagdadissa tullaan suorittamaan joukkomurha amerikkalaisten toimesta Irakin kansan hyväksi. Onkohan mitään keinoa estää se enää? Ymmärrän, että kansainvälinen politiikka on vaikeaa, mutta kenenkään kädet eivät oikeasti voi olla niin sidotut ettei vaikkapa Suomen ulkoministeri, pääministeri tai presidentti voisi edes hiukan tuomita väkivaltaa tai rauhotella kansaa. Halusitte tai ette, tämä koskee teitäkin. Jos ette ole jenkkien puolella, olette heitä vastaan. Piste.

Nykyfilosofian opettaja suositteli kaikille mielenosoittamista ja lisäksi kehotti tutustumaan Derridan Voyons:iin. (tarkoittaa roistovaltiota, näköaloja ja nähdä verbin subjunktiivin monikon ensimmäisen persoonan preesens-muotoa verbistä nähdä). Siinä Derrida tottakai helposti osoittaa USA:n maailman suurimmaksi roistovaltioksi, mutta kuulemma esittää myös mielenkiintoisen analyysin lain ja suvereenin vastakohtaisuudesta. Jenkit ovat suvereeni, eivätkä tahdo maailmanlakia, koska he haluavat suvereenina luoda omat lakinsa. Toisaalta ilman lakia tasavertainen vuoropuhelu on mahdotonta. Derrida esittää myös keinoja, jolla suvereeni ja laki voitaisiin pyrkiä yhdistämään maailmanpolitiikan areenoilla. Täytyisi ihmetellä onko tuota englanniksi, ranskani kadottaa siitä vielä enemmän vivahteita kuin käännös englanniksi.

Derrida on siis merkittävin tämän päivän merkittävin intellektuelli.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home