Henkilökultti

sunnuntai, heinäkuu 27, 2003

Päivän hämmästyksen aihe oli opinahjoni Helsingin yliopiston filosofian laitos: oikeastaan koko viime vuoden vakituinen opetushenkilökunta pitelee vapaitaan tai tutkii ja tilalle on otettu jotain ihme kommunisteja (ja viheranarkisteja). Huraa - vallankumous eteni näköjään yliopistolla taas yhden laitoksen verran - vaikuttaa hyvin lupaavalta syksyltä.. :)

Kävimme Turun keskiaikamarkkinoilla - olen ollut siellä viimeksi joskus viisi vuotta sitten hurjalla esiintymisreissulla. Turku on kaupunkina ainutlaatuinen ja sykähdyttävä, joskin synkeiden muistojeni sijaan paikka vaikutti lähes viihtyisältä. Ehkä olen joskus tuominnut vähäisillä perusteilla. Keskiaikamarkkinoilla kojut olivat ok, joskin larpit hiukan häiritsivät. Jättäisivät sellaiset pelleilyt pois. Toisaalta en ole varma kumpaa häpeän ja säälin enemmän heikkolaatuista ahdasta katuteatteria vai ihmisiä, joiden mielestä se on todella silmät aukaisevaa, oivaltavaa ja taiteellista. Täti joka istuu karvareuhka päässä hajareisin keskellä väkijoukkoa ja juttelee "itsekseen" sekavia tai parhaan teini-ikänsä ohittanut vanha ukko huutelemassa rivouksia ja heilumassa miekkansa kanssa kuin teini ensimmäisessä bofferipelissä eivät vastaa käsitystäni keskiajasta tai hauskasta ajanvietosta. Ehkäpä se vetoaa sitten lapsiin tai jotain. Osa tuontitavarasta ja kotimaisestakin myytävästä vaikutti laadukkaalta joten niiltä osin markkinat täyttivät paikkansa. Hyväri havaittiin hassussa hatussa ja lisäksi maaltapaennut Tyko&Heli.

Huomenna voisin piirtää luolaholveja ja kaivaa D&D tavaraa netistä koskien Mystara-maailmaani - sitä ainoaa oikeaa D&D tai AD&D-maailmaa. Eläköön heikot suunnittelut, eri suunnittelijoiden mokista johtuvat väärinkäsitykset ja epäjohdonmukaisuudet, uskomattoman tökeröt jumal- ja ekstraplaariolentosäännöt, rampauttavat magiasäännöt, epäuskottava valuuttasysteemi, sekavat ja epäkoherentit eph:t ja häiriintyntyt historiakirjoitus. Toiseen yhtä outoon, sekavaan ja epäuskottavaan maailmaan eivät ole pystyneet edes Pimeyden Maailmojen(tm) suunnittelijat Rannikkolohikäärmeistä(tm) puhumattakaan. Tähän ei eläin pysty - ei ainakaan selvinpäin.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home