Henkilökultti

torstai, heinäkuu 15, 2004

No, osataan sitä ranskassakin. RERissä (semmoinen metro) joku nainen keksi, että sitä pahoinpideltiin, koska se oli juutalainen, vaikkei se edes ollut. Seurasi kansallinen hätätila - poliitikot haukkuivat ja voi että kun mikään ei taaskaan ollut pyhää ja kylläpä ihmiset ovat kylmiä ja voi herrajumala miten tämä voi olla totta Ranskassa.

Hyvä ettei samantien ajettu läpi jotain oikeiston mielivaltaista lakipakettia, joka olisi liittynyt varmaan oleellisesti aseenkantoon tai joukkomuodostelmiin. Ei siis lähdetty tekemään hätäisiä johtopäätöksiä, jotta Ranskasta olisi tehty valtio, jossa kuka tahansa voi ampua kenet tahansa - vaikka sen suuntaista henkeä oli ilmeisesti enemmänkin ilmassa.

Vasta siinä vaiheessa, kun hyökkäykselle ei löytynyt todistajia tai edes videokuvaa ihmiset alkoivat muistella, että nainenhan oli joutunut kuvitteellisten hyökkäystensä kohteeksi aikaisemminkin. Niin tälläkin kertaa. Nolompi juttu kaikille niille, jotka taas ottivat tästä aihetta juutalaisuusvastaisuussyytöksiin - ei ihme, että ovat olleet aika hiljaa nyt viime päivinä, kun Chirac vs. Zarko on taas 1-1. Uutinenhan tämä hyökkäys on tasan vain siksi, että siinä ahdistetaan juutalaisia ja naisia.

Ja joo, en mä vastusta mitään sukupuolta, kansaa tai valtiota, mutta toisaalta tummaihoisen tytön pahoinpitely ihonvärinsä takia ei olisi noussut otsikoihin. (Toisaalta onhan meillä syyllisyyden taakkaa vielä toisesta maailmansodastakin - vaikka imperialismista voisi olla vielä hiukan enemmänkin). Rauha maan päällä ja kurdeillekin oma maa. Vielä jonkin matkaa tasa-arvoon.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home