Henkilökultti

sunnuntai, heinäkuu 11, 2004

Sun-nun-taii. Eilen oli Kopps, joka oli hauska ja lisäksi D&D-elokuva(?!) joka olisi kyllä pelinä toiminut paremmin - juonenkuljetus oli yhtä älytöntä, roolipelaaminen yhtä vaikeaa ja ratkaisumallit perinteisiä. Lopputaistelu neuvoston maagitornissa, jonka ympärillä punaiset ja kultaiset lohikäärmeet tappelivat oli näyttävä. Skenuna parempi kuin elokuvana.

Mietin tuota jalkapallojuttua vielä hiukan pidemmälle. Kuten kaikki globaalit urheilulajit, myös jalkapallo on imperialismin (tässä tapauksessa brittiläisen). Osasyynä oman sympatiaani voi olla se, että amerikkalaiset eivät pärjää siinä. Ei tarvitse katsella niiden tympeää lippua, outoa isänmaallisuutta eikä kuunnella poikkeuksellisen pateettista kansallislaulua. Jenkkien omat urheilulajit amerikkalainen jalkapallo ja baseball eivät ole koskaan saavuttaneet suosiossa brittiläisten imperiumin jäänteiltä löytyviä krikettiä, rugbyä, jääkiekkoa tai ainakaan jalkapalloa. Toisaalta, ovat nuo kaikki muutkin lajit mielestäni suunnilleen yhtä mielenkiinnottomia.

Ainiin, Kreikka voitto. Ateena varmaan poltettiin sinä yönä. Kuten eräs paikallinen fani TV-lähetyksessä asian ilmaisi: "Me emme koskaan voita mitään, nyt olen niin onnellinen".

Tästä tulikin mieleen vuoden trivia: Mikä on maailman huonoin jalkapallon maajoukkue kautta aikojen? Oikea vastaus on Suomi. Se on hävinnyt eniten maaotteluita maailmassa jalkapallossa kautta aikojen. Ei ihme, että tätä faktaa ei kovin usein juhlita suomen jalkapalloliitossa tai lehdistössä. (Lähde oli muuten selostaja, en itse löytänyt tilastoa, vaikka se http://www.fifa.com -sivustolla lieneekin.)

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home