Henkilökultti

keskiviikko, elokuu 11, 2004

Jatkan kyllä vielä tästä kansan ryhmän kiihottamisasiasta. HS välitti tietoa (maksuton, mutta vaatii rekisteröitymisen)

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) ei kommentoi isänsä emeritusprofessori Tatu Vanhasen viikonloppuna lehtihaastattelussa esittämien näkemysten sisältöä. Vanhanen sanoo, ettei aio julkisesti ryhtyä väittelemään isänsä kanssa. Vanhanen sanoo ymmärtävänsä, että asiasta on syntynyt kohu. Hänelle itselleen kyse on enemmänkin surullisesta asiasta, koska kohua ei olisi syntynyt, jos Tatu Vanhanen ei olisi hänen isänsä.

En ainakaan minä kritisoinut nuorempaa Vanhasta siitä, ettei tämä käy julkisesti selvittelemään isänsä kanssa näkemyserojaan. Haluaisin vain, että pääministeri näyttäisi esimerkkiä ja sanoisi, että hän ei jaa isänsä näkemyksiä. Mieluusti vielä tuomitsisi imperialismin ja vanhan maailman fasismin, jota hänen isänsä näkemykset ilmaisevat. Minusta tämä olisi tärkeää ei sen takia, että vanhemman Vanhasen näkemykset ovat surullisia, vaan siksi että ne ovat vaarallisia.

No, ainakin esimerkkiä näyttämättä jättämisellä pääministeri saa kannatusta Toni Halmetta kannattilta militanteilta, joiden mielestä imperialismi ja tulonjako-ongelmat todella selittyvät laiskuuteen ja yksinkertaisiin tehtäviin ohjaavalla geeniperimällä eivätkä suinkaan länsimaiden yltiöhurskastelevalla protektionismilla, globaalilla kapitalismilla tai vuosisatoja (eri muodoissaan) kestäneellä imperialismilla. Edes puhumattakaan ihan arkipäivän syrjinnästä jonka ansiosta edes Suomi ei tarjoa kaikille samoja mahdollisuuksia. Tai Kitkeriä lainatakseni: Mitäs synnyit köyhään maahan taikka väärään perheeseen?

Matti hei, helpommin menisi kun nyt vain kertoisit mitä mieltä oikeasti olet tästä älykkyysasiasta. En keksi vaikenemiselle tässä vaiheessa enää mitään muuta kuin pelottavia syitä.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home