Henkilökultti

lauantai, heinäkuu 31, 2004

Noniin, saatiihan sitä politiikka: "Halonen ei aja EU:n perustuslakia kansanäänestykseen". Presidentti ohjaa maan ulkopolitiikkaa, mutta oleellinen kysymys on se, onko tämä nyt sitä ulkopolitiikkaa? Kekkonen sanoisi varmaan, että on, mutta minä en olekaan Kekkonen.


En muuten ole samaa mieltä Tarja, mutta kiitos, että sanoit mielipiteesi. Niin, minusta se muuttaa unionia - tai ainakin puolet muista EU-valtioista on sitä mieltä - joten ehkäpä kansanäänestys olisi paikallaan? En tosin vieläkään ole oikein varma mitä siinä sitten muka äänestäisin (näillä tiedoilla vahva ehkä eli ei, mutta onhan poliitikoilla paljon aikaa saada mieleni muuttumaan). Ilman muuta sellainen pitäisi silti olla - muuten perustuslain legitimiteetti on vaarassa.


Lainaus hesarista(Ilmainen, mutta vaatii rekisteröitymisen):


"Tasavallan presidentti Tarja Halonen ei pidä välttämättömänä, että Euroopan unionin perustuslaista pidettäisiin Suomessa neuvoa-antava kansanäänestys. Sopimus ei muuta unionia niin paljon, että se pitäisi ehdottomasti alistaa kansanäänestykseen, Halonen sanoo Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa lauantaina. "Minulla itselläni ei ole sellaista tunnelmaa, että ehdottomasti pitäisi lähteä kansanäänestyksen tielle. Minä en ole sitä vaatimassa", Halonen sanoo."

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home