Henkilökultti

tiistai, syyskuu 21, 2004

MOT oli kylla pettymys, koska ei se oikeasti edes tuntunut olleen perehtynyt asioihin. Tata tietenkin vaikeuttaa se, etta HYYsta ei ilmeisesti sittenkaan annettu haastatteluita. Mutta kamoon, minun ei tarvitse olla Suomen johtava talousjournalisti kertoakseni, etta HYY yhtyman konsernitase on epaselva. Ja jos kaksi "asiantuntijaa" ei osaa kertoa minne tuo 230 miljoonaa on kaytetty, niin on se vaikeaa opiskelijaedustajallekin.

Tosin mina selvitin sen kylla ihan itse vaan katsomalla tarpeeksi pitkaan niita tilinpaatospapereita, enka kylla oikeastaan ymmarra mista MOT oli taas asiantuntijansa loytanyt. Journalismi tyyliin "vitsi tama on vaikea, siksi siihen varmaan liittyy jotain rikollista" tai "ne ei anna haastatteluita, ne ovat roistoja" on tietenkin hiukan valitettavaa.

Entisen toimitusjohtajan panettelu lienee samoin helppo ratkaisu, varsinkaan kun kaikki toimet 90-luvulla tuskin kestaisivat paivanvaloa. Toisaalta, Kiiskinen on pysynyt poissa yhtion hallinnosta jo pari vuotta enka esim. mina tunne sita kuin maineelta.

Nyttemmin etiikkaa on ainakin juhlapuheissa ja omistajahallinnon parissa otettu toimivan johdon taholta ihan oikeastikin vastaan ja edistetty jopa omatoimisesti. No, ei se helppoa tai taydellista ole ollut tai ole vielakaan, mutta ainakin asiassa on tapahtunut pienta edistysta.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home