Henkilökultti

maanantai, marraskuu 15, 2004

JUHO TUKEE BUSSILAKKOA

AKTn tiedote

"Autoliikenteen Työnantajaliitto ALT haluaa pääkaupunkiseudun bussiliikenteestä koekentän, jossa yritetään ajaa läpi epätyypillisten työsuhteiden käyttö koko maan linja-autoliikenteessä.

Työnantaja yrittää murtaa linja-autonkuljettajien takuupalkkajärjestelmän ja muuttaa työsuhteet työehtosopimuksen vastaisesti osa-aikaisiksi. Linja-autoalan työehtosopimuksessa todetaan, että osa-aikaisten työntekijöiden määrä on rajoitettu yhteen per toimipaikka. Vasta viimeinen työntekijä, jolle ei ole tarjota kokopäivätyötä, voi olla osa-aikainen. Nyt kuitenkin työnantaja on häikäilemättömästi lisännyt osa-aikaisia kuljettajia polkien samalla kokopäiväisten oikeutta työhön.

AKT ei katso tätä vuonna 1995 sovitun takuupalkkajärjestelmän romutusyritystä sivusta. Tätä kautta yritetään rikkoa alan yleissitova työehtosopimus."

Lisaksi puheenjohtaja Radyn kommentin liikuttava loppu AKtn tiedotteesta:

"Hän suomi kovin sanoin suomalaista eliittiä. - Eliitti on ajamassa suomalaista yhteiskuntaa kohti moraalista, sosiaalista ja taloudellista rappiota. Suomi rikastuu lähes ennen näkemätöntä vauhtia, mutta yhteiskunnan eliitti vaatii ja jakaa itselleen rikastumisen hedelmät. Työväestölle eliitti on varannut vain maksajan roolin. Selviämisen rajamailla olevan elämän, joka muodostuu erilaisista alipalkatuista pätkätöistä ja alituisesta odotuksesta, milloin eliitti katsoo kulloinkin sopivaksi tarjota pientä keikkaa."

Ei kay.

On se kumma, jos ei ihan yksinkertaisesti laittomia ja inhimillisesti pitkalla tahtaimella kestamattomia asioita kuten, tahallista osa-aikaistaminen tai lyhyiden patkatoiden ketjuttamista saada kuriin. Oppia paitsi ravintola-alalle (taysin alytonta nykyaan) kuin myos korkeakoulumaailmaan?

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home