Henkilökultti

sunnuntai, maaliskuu 20, 2005

Join liikaa lamminta olutta ja tuloksena kurkkuni on kipea. Ei siis korista tanaan eika riekkumista muutenkaan lahipaivina. Sen sijaan jos tekisi kouluhommiaan ja erasta peliprojektia.

En ole vielakaan saanut selvitetyksi kaikkia syksyn opintojani, mutta jonkin verran edistysta on tapahtunut. Ranskalaisen byrokratian kosto. To do-listani pullistelee, joten aion pistaa sen ihan tayteen tyhjennykseen huomenissa. Kotimaassa ihmellaan HYY:n uutta vaalijarjestysta, joka kehottaa vaalivilppiin mieluummin kuin paljastamaan vaaliohjelman lahdekoodin (sen mahdollisten kaupallisten sovellusten toivossa.) Ehka se kuitenkin torpataan.

En myoskaan ole toistaiseksi lakannut ihmettelemasta, mita suurin osa edustajistosta oikein siella tekee - lahes kaikki merkittavat aloitteet tulevat sitvasilta. Valitus, etta muissa ryhmissa ei keskustelle tai ajatella poliittisesti, ei voi olla pateva.

Enka edes aloita tassa ensi syksyn edustajistovaalikampaani ihmettelemalla miksi suurin osa opiskelijoista on politiikan suhteen taysin tuuliajolla. Perusongelma on yksinkertainen: voi olla oikeistolainen tai vasemmistolainen. Kun taman on ratkaissut, alkavat todelliset ongelmat oman mielipiteen tarkentamisessa tai suomalaisen puoluekentan hahmottamisessa tai ylipaansa puoluepolitiikan hyvaksymisessa. Suurin osa suomalaisista ei kuitenkaan tunnu ratkaisevan itse edes tuota ensimmaista kohtaa. Vaite, etta kahtijako on vanhentunut, vaikuttaa minusta edes silloin talloin suomalaisia tiedotusvalineita seuraavana hyvin epauskottavalta.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home