Henkilökultti

maanantai, toukokuu 02, 2005

Hesari aityi taas viime viikolla kommentoimaan asioita, joita se ihan ilmeisesti ei ymmarra. Pilapiirroksessa oli euroopan perustuslaista aanestava ranskalainen, joka kommentoi "Vastaukseni on ehdottomasti ei" ja peraan "Mutta mika olikaan kysymys?" Tama ei vastaa kokemustani ranskalaisesta poliittisesta keskustelukulttuurista vaan lahinna leimaa ranskalaiset tyhmiksi. Ainakaan hesari ei todellakaan ole raportoinut taalla olevasta valtavasta perustuslaista keskustelemisen buumista, joka ihan oikeasti hallitsee mm. ruokapoytakeskusteluja ja mediaa.

Taalla keskustelun taso on sisallollisesti ainakin huimaavasti Suomea ylempana, jossa ulkopoliittista johtoa myoten ajatellaan ja perustellaan kansalla, etta nyt ollaan joko Euroopan puolella tai Eurooppaa vastaan ja tasta on nimenomaan nytkin kysymys. Tama ei ihan oikeasti pida paikkaansa. Euroopan ytimet mun perse. Ja voit miettia vaikka paassasi, etta kuinka moni suomalainen tietaa tai on edes kiinnostunut Natopykalista tai abortista kaytavasta keskustelusta. Ehka pitaisi olla, vaikka puolueet ovatkin yhteisella sopimuksella Suomessa paattaneetkin vaieta koko perustuslain. Se on sinallaan toki helpompaa, kuin vaikkapa kansanaanestykset, joista valilla tulee ihan vaaria tuloksiakin.

Yleisempi viesti poliittisille paattajille Suomessa, Ranskassa ja vaikka ihan ylioppilaskunnissakin: alkaa vaheksyko niita, joita teidat on valittu palvelemaan, tyhmina!

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home