Henkilökultti

tiistai, syyskuu 13, 2005

On tunnettu tosiasia, että taloutta on mahdoton ennustaa. Ekonomistit kuitenkin aina yrittävät. Jos haluat olla ekonomisti, niin muista, että voit aina todeta jotain seuraavankaltaista ystäviesi innostamiseksi:

1) Usan taloutta uhkaa ylikuumeneminen/vaihtotaseen alijäämä (ensimmäinen kun vallassa on demokraatti, jälkimmäinen kun republikaani.)

2) Öljyn hinta on noussut ja on pitkällä aikavälillä kuluttajien luottamusta uhkaava tekijä (kapitalismi toimii niin, että jos hyödyke loppuu, niin sitä ennen sen hinta nousee)

3) Korot ovat nousussa/laskussa, mutta lyhyellä tähtäimellä tämä ei aiheuta vakavaa uhkaa (Korot ovat aina nousussa elleivät ne ole laskussa, tästä ei seuraa mitään, eikä siihen edes voi juuri mitenkään vaikuttaa.)

4) Keskuspankin koronnostoa ei aivan vielä odoteta/markkinat olivat ottaneet keskuspankin koronnoston huomioon. Tosiasiassa keskuspankit eivät voi juuri mitään, jos paska osuu kunnolla tuulettimeen, kuten taloushistoriaa lukeneet tietävät. Niillä on kuitenkin tärkeä jees-miehen rooli.

5) Öljyt/lakot ovat leikanneet talouskasvua. (Orjatalous tarjoaa lopullisen ratkaisun työntekijäongelmana - ikuinen talouskasvu on taattu).

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home