Henkilökultti

perjantai, syyskuu 30, 2005

Roolipelit palailevat kesätauoiltaan. Ecce homo ensi viikolla ja eilen päästiin jo melkein eksorsismiin Meiran pelissä. Jos vielä joku D&D.

Mun kuulemma pitäis sanoa jotain Fortumin optioista. Niissä ei ole mitään tolkkua silloin kun palkitaan asiasta, jolle muutama ihminen ei mitään voi (pörssikurssi). Tappio yritykselle ja Suomen valtiolle on noin 500 miljoonaa. Käytännössä Fortum on edelleen nousukauden aikanakin pitänyt melkein jatkuvasti käynnissä YT-neuvotteluja, joiden tuloksena on sanottu irti tuhansia ihmisia. Pelkästään noilla optiotuotoilla voisi maksaa parin tuhannen ihmisen palkat.

Mitäkö pitäisi tehdä? Ensinnäkin purkaa loputkin optiojärjestelyt yhtiöiden edun vastaisena ahneudenosoituksena ja sitten säätää pari lakia, joilla estetään johtajia saamasta jo luvattuja optioita. Pääministerin puheet hallituksesta sopimuskumppanina ovat kyllä vaarassa, mutta lähinnä sen nostaessa kädet pystyyn koko kansan ollessa samaa mieltä optioiden mielettömyydestä. Kyllä te voitte siellä eduskunnassa lain säätää, siksi teidät on sinne valittu!

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home