Henkilökultti

keskiviikko, tammikuu 18, 2006

Bloggausta ääriolosuhteista: istun mäkki sylissä linnassa keskellä hollantilaista maaseutua. Päivän työ on saatu tehtyä ja kohta pitäisi mennä illalliselle syömään kalaa ja juomaan hyvää valkoviiniä. Työmatkustaminen on ilmeisen vaativaa. Hollantilaiset, espanjalaiset, norjalaiset ja ruotsakaiset saivat tietää vapaiden ohjelmistojen sovelluksista liiketoimintaan ja minä sain "partnereita" ympäri eurooppaa.

Suuri osa muista delegaateista on täysin pihalla, mutta onneksi olen leikkinyt näitä poliittisia leikkejä aikaisemmin, että tiedän miten kaikki vähänkin toteutukseen liittyvät hommat ujutetaan jonkun muun tehtäväksi. Etelä-eurooppalaiset ovat myös ilmeisen hyviä tässä - en vieläkään tajua yhtään mitään espanjalaisten organisaatiokaavioista, joihin viitataan ja sanotaan koko ajan, että he eivät voi sitoutua ilman pomonsa lupaa. Pomo taas on niin kiireinen, ettei ehdi konferensseihin. Olisinkohan nähnyt tämän jo Ranskassa, joten osaa suhtautua siihen.

Hollantilaiset sen sijaan ovat olleet projekteissa ennenkin: kaikki päätökset juonitaan käytävillä ja kokoustauoilla. Toistaiseksi mun ja koko koulun osalta on mennyt hyvin. Tuntuupa joskus hyvältä olla voittavallakin puolella: siinä tämä meininki voittaa SYLlin liittokokouksen, vaikka muuten epätodellisuusaste on suunnilleen sama.

Ei hätää. Perjantaiksi takaisin Suomeen.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home