Henkilökultti

lauantai, maaliskuu 11, 2006

Monster gore and violence, kuten Lordi itse informoi sivuillaan. Tuleepa väriä euroviisuihin, vaikka epäilykseni onkin, ettei tämä läppä putoa yhtä hyvin katolisissa maissa.

Mistä puheenollen: poliisi murtautui Sorbonneen ja hajoitti saarron. Kamppailuhan näyttää yltävän suorastaan myyttisiin mittasuhteisiin. «La Sorbonne aux étudiants!» on ainakin viime vuosisadan juttu, «Contre la grippe aviaire, les poulets à la maison !» sen sijaan lienee tuoreempi. Pariisin pormestari paheksui poliisin voimankäyttöä rauhallisesti sujunutta mielenosoitusta vastaan. Onko sinulla koskaan tunnetta, että elämän filmi olisi jäänyt ikuiseen luuppiin?

Hesarin ranskalaisvastainen linja jaksaa edelleen hämmästyttää. Jatkuva ranskisten maalaaminen typeräksi ei vastaa todellisuutta. Enemmän jouduin Ranskassa poliittisia sun muita näkemyksiäni puolustamaan kuin ikinä suomessa.

3 Comments:

  • "Onko sinulla koskaan tunnetta, että elämän filmi olisi jäänyt ikuiseen luuppiin?"

    Historia toistaa itseään; ensimmäinen kerta on tragedia, mutta toinen kerta on jo komedia. Vai mitenkäs se mielisairas karvanaamainen saksalainen asian muotoili.

    Joo, ranskalaiset tivaa mielipiteiden perusteluja pidemmälle, samoin italiaanot, mitä politiikkaan tulee. Melkein kuka tahansa tivaa perusteluja pidemmälle kuin suomalaiset, minkä takia Suomessa poliittiset mielipiteet tapaavatkin olla pinnallisempia ja huonommin mietittyjä kuin missään muualla.

    Se on vissiin tää maalaisidylli. Ei tartte ees ajatella, lapioi sontaa vaan, kun se politiikka kerran huolehtii ite ittestään. Tai jotain.

    By Anonymous M, at 1:44 ip.  

  • Joo, italialaiset ovatkin hyvin hoitaneet politiikkansa, kun osaavat oikein perustellakin sen. Maan kilpailukyky oli viime vuonna Mosambikin luokkaa, työttömyys on räjähtänyt käsiin, maata hallitsee suuruudenhullu mafioso, korruptio on levinnyt kaikkialle, yliopistot ovat surkeassa jamassa, väestö puolittuu nykyennusteilla vuoteen 2050 mennessä jne. Hyvätkään retoriset taidot eivät näytä johtavan menestyksekkääseen yhteiskuntapolitiikkaan.

    By Anonymous Anonyymi, at 1:19 ip.  

  • Jesh, lähinnä mulla on mielessäni ruokapöytäkeskustelut tuntemieni italiaanojen kanssa, jotka osaa olla tosi kuumottavia mielipiteiden suhteen. Vähän kuten A. Kivi sanoi: "Miksi iskette kiinni löysään sanaan?" Yksikään mielipide ei jää perin juurin tutkimatta.

    Kai siellä se oman politiikan paskuus ottaa ihmisiä sen verran kupoliin, että vähänkään sivistyneemmät yrittävät olla edes jonkin verran perillä politiikasta. Yks aika leimallinen piirrehän italiaanoissa tuntuis nykyään olevan tietty katkeruus ja kyynisyys politiikan suhteen.

    By Anonymous M, at 9:47 ap.  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home