Henkilökultti

maanantai, tammikuu 22, 2007

Politiikan seuraaminen on vaalien alla todella palkitsevaa. Tiukimmatkin talousliberaalit kääntyvät vasemmalle ja vihreälle pari kuukautta ennen vaaleja. Nyt sen ovat tehneet jo Kokoomus, Keskusta, Vasemmistoliitto ja Vihreät. Seuraavaksi vuorossa lienee Kokoomus ja SDP (jolle se on jo joka vaalikautinen takinkääntöperinne).

Siksi juuri nyt on oikea aika linjata ja puhua politiikkaa: nyt on nimittäin ainoa aika, kun poliitikot oikeasti ovat kiinnostuneet kansalaisten kuuntelemisesta (esim. korvakampanja) ja saattavat jopa joskus keskustella. Nyt kysymyksiä tulevaisuuden politiikan suunnasta ehdokkaille ja sitten kuluttajansuojaa äänestäjälle vaalien jälkeen.

Pitemmän aikavälin politiikkaa saadaan varmasti sitten taas heti vaalien jälkeen. Ei kannata unohtaa silti menneitä äänestyksiä: ne antavat paremmin suuntaa tulevasta kuin epämääräisyydet.

Tiukimman esimerkin takinkäännöstä tähän asti antoi kuitenkin tänään valtion taloutta koko vaalikauden tiukasti pienentänyt Pääministeri Vanhanen ehdottamalla Perloksen kansallistamista (sentään naamioituna liirum-laarumilla) "Esimerkiksi valtion pääomasijoitukset ovat mahdollisia, mutta ensin on katsottava, mitä tuotannon osia alueella voidaan mahdollisesti säilyttää. Valtion välineet on katsottava sitten myöhemmin". Lisää tätä!

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home