Henkilökultti

keskiviikko, lokakuu 24, 2007

Listasin päivän puuhiani ja totesin, että olen ratkaissut vapaa-aikaani liittyvät ongelmat kohtuullisen tehokkaasti. Laitan listan tänne, koska luulen tarvitsevani useammankin yksityissihteerin. Vapaaehtoisia on onneksi löytynyt jo useampia.

Tässä tämänpäivän ohjelma ja suunnitelma loppuviikoksi.

- Huomenna järjestetään erään sananvapausjärjestön kaksivuotinen tilaisuus eduskunnassa ja gaala päälle. Vielä tänään minulle rahastonhoitajalle oli epäselvää, miten asiantuntijat pääsevät yhdistyksen laskuun Tukholmasta Helsinkiin. Muutenkin olisin halunnut osallistua järjestelyihin enemmän, nyt en ilmeisesti edes kerkeä paikalle.

- Eräs suomalainen kulttuuriyhdistys keskittää pankkitilejään. Kirjoitin pöytäkirjoja valmiiksi. Illalla olisi näköjään kokous. Lähipäivinä voisi yrittää käydä pankissa asioimassa aiheesta sekä selvittää varoille sijoitusvaihtoehtoja.

- Eräs historiayhdistys on ajautunut verottajan kysymysten kohteeksi. Aloittelin veroilmoituksen tekemistä ja draftasin vastauksen esitettyihin kysymyksiin.

- Norjalaiset kollegani halusivat jutella kanssani ensi viikolla Trondheimissa. Olenkin sitten järjestellyt ja valmistellut matkaa sinne.

- Italialaiset olivat keksineet haluavansa sivun abstraktin ja kymmenen kalvoa minun aiktaulujeni puitteissa huomiseksi. Tuossa aamusta.

- Valencian kontaktit pyysivät lisätietoja ja järjestämään kollegani ja alaisteni matkat paikalle. Mikäs siinä.

- Kissa pitäisi sijoittaa hoitoon 12-16.11. olevalla ajalla. Kukahan haluaisi hoitaa sitä (todella) vajaan viikon?

- Ensi maanantaina alkaa kurssi, jonka vedän yksin. Se on periaatteessa valmis, mutta kaipaa viimeistelyä. Enkä oikeastaan halua ajatella mihin sen parisataa tuntia loppuvuodelta katoaa. Päivitin sentään myös kurssin sivut ja tein valmiiksi harjoituksia. Jos täällä on osallistujia, niin huomenna tulee lisää kamaa nettiin.

- Eräs gradu, jonka arvosteluun osallistun, sai ohjausta.

- EU-projektimme parinkymmenen sivun ensimmäinen drafti oli tänään valmis. Koordinoin ja kirjoitin toki sitä sekä osallistuin johdannon kirjoittamiseen, joka oli jonkun muun vastuulla.

- Huomenna olisi tekijänoikeudellisen yhdistyksen ammatillisesti mielenkiintoinen tilaisuus, joka näyttää jäävän väliin.

- Huomenna olisi tekijänoikeudesta tilaisuus taideteollisella korkeakoululla, johon voisi kätevästi yhdistää huippuyliopiston valmistelevana toimena tapahtuva yliopistomme opettajavierailu. En taida ehtiä kumpaankaan.

- Ensi viikolla voisi käynnistellä kunnallisvaalitoimintaa ensi vuodeksi. Ajatusten poolaaminen nopeuttaisi prosessia. Ainiin, ja piiristä haluttiin tavata kanssa.

- Pian on edustajistovaalit. Olen tainnut lupailla ideoimaan kaikenlaista. Olisi mukava myös osallistua jonkun kampanjointiin.

- Ensi sunnuntaina alkaa uusi rope. Olenkin jo draftaillut hiukan sen maailmaa, mutta enemmänkin voisi - samoin kuin kirjoittaa aiheesta pelaajillekin.

- Olen mukana järjestelemässä live-roolipeliä, jonka sisäisille sivuille voisi kirjoittaa ideoita hahmoista. Ne ovat muistiinpanoissa, mutta eivät vielä ylhäällä. Lisämietintä olisi hyödyllistä.

- Sain ilmaislippuja keikalle lauantaiksi. Kukahan lähtisi kuuntelemaan metallia? Niitä tosin pitäisi säätää torstaiaamuksi.

- Koordinoimani artikkeli kaipaisi lisää huomiota - sen kalmanlinja on vasta kahden viikon päästä. Ehkä huomenna.

- Osallistumani artikkeli kaipaisi lisää huomiota myöskin. Lukemalla kolme artikkelia tosin tuon saisi paljon pidemmälle ja varmaan pari kappaletta tekstiäkin aikaan. Senkin kalmanlinja taitaa olla kahden viikon päästä.

- Voisin tavata kahta tutkijaa laittaakseni yhden tutkimusprojektin vireille.

- Eräs suurehko suomalainen ohjelmistoyritys suoritti kyselyn osana projektiamme. Sen tulokset pitäisi kaivaa ja käsitellä tällä viikolla.

- Ensi vuodelle tarvitsisi rahoituksen. Sen järjestämiseksi olisi hyvä tavata eräs henkilö.

- Eräs henkilö ehdotti tutkimusyhteistyötä toiseen suomalaiseen ohjelmistoyritykseen. Voisin draftata ehdotuksen aiheesta.

- Eräs toimitusjohtaja ehdotti Wifi-tutkimusta. Aiheeseen pitäisi reagoida.

- Tarvisisin uuden graduntekijän ensi vuodeksi. Ehkä sellainen ilmaantuu.

- Ystäväni pitää klubia parin viikon päästä. Olisi mukava olla avuksi ja kutsua konemusiikista pitäviä ihmisiä sinne.

- Perjantaina wanhalla olisi mielenkiintoinen keskustelutilaisuus politiikan ongelmista. Se on tosin vähän huonoon aikaan.

- Minulta pyydettiin kommentteja erääseen artikkeliin. Katsoin sitä nopeasti.

- Minun pitäisi varata tilat eräälle konferenssille. Loppuviikosta.

- Eräs virkamatkaan ja työsuhteeseen liittyvä asia pitää selvittää. Huomenna.

- Kaksi suhteellisen merkittävää projektia, joista en uskalla kirjoittaa blogiini vielä. Tiedätte mitä tiedätte.

- Voisin kirjoittaa kahteen muuhunkin blogiin. Säästän myöhemmäksi.

- En mene enää tänään Facebookiin.

- Taidan tarvita kaljan. Otan sen illalla.

Eivät viikoni ole yleensä tällaisia. Tähän aikaan vaan tapahtuu joka rintamalla todella paljon. Lisäksi yliopiston työn vapauteen näyttää sisältyvän yllättäviä vastuita. Onneksi hallintoa ei ole tullut ainakaan toistaiseksi kovin paljoa.

Pitäisi vain muistaa varata tarpeeksi aikaa akkujen lataamiseen ja lepäilyynkin; sekä ystävien, tuttavien ja sukulaisten tapaamiseen, kun ovat niin hyvää seuraa.

3 Comments:

  • Älä riko itseäsi, ethän :-] Alkaa kuulostaa aika pahalta.

    t. H.

    By Anonymous Anonyymi, at 10:09 ip.  

  • Olet tainnut ehtiä jo suorittaa ainakin kaksi, ellei jopa kolme, mainituista tehtävistä. :)

    By Blogger Jaakko Vasankari, at 1:44 ip.  

  • ...eiku 21. ;)

    Mutta huijasin tekemällä erityisesti töihin liittyviä tänäänkin koko päivän. Lattialle pudonneet lasketaan myös (ja siivotaankin joskus).

    t. Juho

    By Anonymous Anonyymi, at 5:08 ip.  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home