Henkilökultti

keskiviikko, lokakuu 17, 2007

Pitäisi varmaan vannoa, ettei juo koskaan alkoholia. En kuitenkaan nyt tee niin, koska sen toteutuminen olisi epävarmaa. Eilen tosin oli kyllä ehkä paras aihe: lakkokalja. Kaikki alkoi taas kerran Wanhalta (joka on by the way kohennettuna ihan uudenlainen mukava olutpaikka ja opiskelijan olohuone keskustassa), jossa toveri Pamin osa-aikainen varastotyöläinen kertoi kokemuksistaan. Siitä sitten noin kolmannen jälkeen päästiin sujuvasti keskustelemaan siitä, miten ylioppilasliikkeen pitäisi tukea häämöttävää lakkoa.

Syitä löytyi itse asiassa varsin monta: 1) 20-30 opintojen ohella työskentelevistä työskennellee Pamilaisilla aloilla (numeroita mulle, jos jollain on) - monella opiskelijalla on suora toimeentulointressi asiassa, lisäksi osa-aikaiset ovat useimmiten heikoilla työtaisteluissa, 2) yleinen pointti osa-aikaista ja pätkätyömeininkiä vastaan, 3) yleinen pointti molempia hyödyttävästä yhteistyöstä yliopisto- ja ammattijärjestöjen kesken.

Tavallaan sääli, ettei aiheesta nyt pääse vääntämään ylioppilaskunnissa. No, ensi kerralla sitten. Silloin pitäisi lisäksi olla yhteydet valmiina ihan eri tavalla kuin nyt. Kehitetään.

Loppuiltaan liittyi venäläinen ystävä, Conan barbaari ja pullo tequilaa. Eipä siitä sitten sen enempää.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home