Henkilökultti

perjantai, marraskuu 02, 2007

Julkaistuja verotustietoja on tässä ihmetelty taas. Niiden julkaisuun liittyy aina jonkin verran hyssyttelyä: monet tuntuvat ajattelevat niiden olevan jotenkin "yksityisasia". Olen tästä täysin eri mieltä. Yhteiskunnan tulonjako ja varallisuuden jakautuminen ovat kaikkein poliittisempia asioita.

Olipa jako oikeistoon ja vasemmistoon sitten miten tahansa aikansa elänyt monen mielestä. Miten muuten saisimme tietää missä pääomat ovat ja kenelle kasautuvat?

Noita listoja lukiessa ei voi kuin ihmetellä mitä nämä ihmiset enää edes tekevät näillä kaikilla rahoilla? Ja miten oikeudenmukaista on se, että tässä progressiivisessa maassa miljoonia ansaitsevien veroprosentit ovat alta kolmenkymmenen samaan aikaan kuin keskituloisia verotetaan merkittävästi raskaammalla prosentilla?

Hyvinvointivaltion ylläpitoon (esim. julkisen sektorin palkat) ei ole rahaa, vaan talouden liikkumavara tulee käyttää talouskasvun dynaamiseen luontiin, ovat jotkut minua viisaamaat päättäneet. Tulo- ja varallisuuslistoja lukiessa vaikuttaa siltä, että ne toimet vievät rahat vain niiden taskuun, joilla on muutenkin liikaa.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home