Henkilökultti

lauantai, marraskuu 17, 2007

Tämänpäiväinen Tehy-postaus, nyt on jo pakko haukkua vihreitäkin (via Yle).

- Tietenkin kysymys tästä potilasturvalaista on semmoinen, että toivotaan, että sitä ei koskaan tarvitse käyttää, Cronberg sanoo.

Cronbergin mukaan laki oli kuitenkin välttämätön, koska osapuolet eivät lopulta päässeet sopuun suojelutyöstä. Hänen mukaansa laki koskee vain tätä lakkoa ja laki vedetään pois siinä tapauksessa, että sopu syntyy.


Eli vihreät laittavat oikeasti vastuun tilanteesta Tehylle?

Seisoisitte nyt edes ajamanne politiikan takansa tällaisen jonglöörauksen sijaan. Jos kiellätte lakkoilua lailla, niin myöntäkää sentään omat toimenne. Tuo laki on tarkoitettu yksiselitteisesti murtamaan Tehyn työtaistelu. Sen myös Cronberg myöntää tuossa yllä.

Jos sekä vihreissä että Keskustassa on niin vahvaa sympatia hoitajien asialle, niin miksei mitään tapahdu? Tai paremminkin, miksi toimitte aktiivisesti hoitajien vaatimuksia vastaan? Tulevat mieleen ne kansanedustajat, jotka lupaavat eduskuntatalon portailla mielenosoittajille yhtä ja äänestävät hetki sen jälkeen eduskunnassa toista. Se on minusta vastenmielistä politiikkaa, joka perustuu valehtelulle.

Jos Suomessa tehdään joku laki, niin ymmärtääkseni yleensä tarkoitus on muualla kuin vihreässä eduskuntaryhmässä kyllä käyttää niitä (paitsi jos otsikossa on vaikkapa sana "perustuslaki"). Lääninhallitus onkin lähettänyt samantien perjantaina listat ehdottomasti tarvittavista hoitajista maakuntiin. Lakia käytetään koko ajan - lisäksi se toimii työnantajan tarvittavana pelotteena ja kasvattaa itse asiassa merkittävästi lakon todennäköisyyttä.

No, huomenna varmaan kuulemme tuleeko lakko vaiko ei.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home