Henkilökultti

tiistai, helmikuu 19, 2008

Mä en oikein arvosta tätä argumentaatiota tyyliin: "Me voidaan tehdä ihan mitä vaan, kun demarit teki pahojaan viime vaalikaudella". Nyt otetaan se järki käteen ja kaivaudutaan eduskunnan jouksuhaudoista vaikka ihan logiikan peruskurssin tokalle luennolle. Ylläolevalla perustelulla voidaan toki käötevästi ilmeisesti oikeuttaa mikä tahansa päätös hallituksessa? Mitenkään erityisesti ottamatta kantaa siihen miten tosi tuo lausahdus missäkin tilanteessa on. Hallitus eduskuntaryhmineen hohoi, älkää pitäkö kansaa noin typeränä.

Sensuurista on ollut kiitettävissä määrin puhe. Ollaan aika syvillä vesillä, jos poliisi rupeaa paitsi lainsäätäjäksi, myös tuomariksi. Tässä näyte aiheesta ennakkosensuuri KRP:ltä.

Suomen poliisi saanut muuten netissä todella hyvin julkisuutta. Ei ihme, jos tätä ei joutuisi häpeämään seuraavan kerran kun yrittää kertoa nörteille minkälaisessa oikeusvaltiossa täällä elellään. Olisihan se vallan kolmijako kiva. Tai jos ei ainakaan annettaisi poliisille ihan kaikkia kolmea valtaa.

Ulkomaisen pornon sensuroinnin mä voin ymmärtää (joskaan silloinkaan sen ei pitäisi olla ensimmäinen, vaan viimeinen, keino), kansalaiskeskustelun sensuroimista en koskaan. Pimeät listat kielletyistä sivuista ovat täysin oikeusvaltion perusteiden vastaisia (onhan niillä esimerkiksi kuvia Thaimaan kuninkaallisista vaatteet päällä tai ilmoituksia myytävistä traktoreista), kuten on myöskin poliisin nihkeys ottaa vastaan ilmoituksia virheellisesti sensuroiduista sivuista. Poliisin toimintaa arvostelevat sivut blokataan operaattoreiden voimin? Mitä tähän voi enää sanoa? Mitä sensuroidaan seuraavaksi? Tämä kirjoitus?

Voin olla kanssasi kuinka eri mieltä tahansa, mutta silti sinulla on oikeus perustella kantasi ja saattaa se kuuluville. Koskee myös valtioita. Aivan erityisesti.

Edit: Ai missä julkisuudessa?

The Register, vieläpä nostona.

Slashdot

CNET, vieläpä Internet-julkkis Declanilta

jne.

After a decade or more of this, it's clear that the underlying problem is straightforward: Secret blacklists, especially those created by unaccountable bureaucrats, are prone to unwarranted expansion and abuse. Unfortunately, Finland has yet to figure this out.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home