Henkilökultti

tiistai, maaliskuu 18, 2008

"There is something mixed up in the market," said Edward Rombach, an analyst at Thomson Financial. "The market is eating itself up."


via NY Times.


Sanoisin pikemminkin, että markkinoilla ei ole jotain vikaa, vaan (finanssi)markkinat ovat itsessään se vika. Kuinkahan kauan kestää ennen kuin Randinsa sokaisemat ekonomistit pääsevät jyvälle siitä mistä "tämänkertainen" globaalien rahoitusmarkkinoiden epävakaus johtuu. Ettei vain ongelma olisi systemaattinen?

FED laskee ohjauskorkoa. En tosin ole vakuuttunut, että paras tapa hoitaa homma on se, että keskuspankki painaa vain lisää ja lisää rahaa ja sitten lainaa sen pankeille, jotka hautaavat sen maahan. Tai siis, ei se varsinaisesti auta ketään. Kertoo lähinnä siitä, että hyvät vaihtoehdot alkavat olla aika vähissä Wall Streetillä.

"They stand committed to protect the system," said Richard S. Fuld Jr., the chairman and chief executive of Lehman Brothers.


Suojata systeemiä? On aika lausunto investointipankkiirilta. Kun muistaakseni valtiolta oli kiellettyä tehdä juuri tällaisia interventiota pelastaakseen oman ahneutensa, tarkoitan, kylmän käden, kaatamat "elinkelvottomat" rahoituslaitokset. Sitä tapahtui vain pahimmanlaatuisissa sosialismeissa. Onneksi IMF hyväksyy, onhan Yhdysvallat sentään melkoisen kehittyvä talous, kirjoittelevat sekkejäkin.

Ja sitten vielä Greenspan varoittelee lamasta. On miehellä otsaa. Greenspanin FED itse on suuressa vastuussa koko rahoituskriisistä - sillä oli tietoa lainamarkkinoiden ylikuumentumisesta jo vuosia sitten, mutta silti FED jatkuvasti antoi vähätteleviä lausuntoja esim. juuri näistä Subprime-lainoista. Valkoisen talon rosvojoukko sitten vain siunasi työkalunsa asiantuntemuksen ja asioihin ei puututtu ennen kuin vasta nyt kun paska on osunut kunnolla tuulettimeen. Tai siis maailmantalouteen.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home