Henkilökultti

sunnuntai, syyskuu 13, 2009

Olin viime viikolla Teknisen palvelun lautakunnan kokouksessa. Asialista oli suhteellisen lyhyt: merkittävämpänä asiana keskiviikon valtuustossa hyväksytyn hankintayhtiön perustaminen Hankintakeskuksen sisään. Se lähinnä selventäisi nykytilannetta, joka on hankintalain (yllätys) takia epäselvä.

Keskustelua käytiin lähinnä siitä, että emme halua luovuttaa lautakunnan valtaa pois. Lautakunta alkaa myös seuraamaan asian etenemisestä tarkemmin. Esitin myös huolen siitä, että laajat keskitetyt puitesopimukset eivät ole asiantuntijaorganisaatioissa tutkitusti välttämättä mitenkään tehokkain tapa järjestää hankintatointa.

Rakentamispalveluista esitettiin huoli, että kaupungin sisäinen laskutus toimii hitaasti ja että sitä tulisi nopeuttaa.

Valtuusto jätti keskiviikon kokouksessaan Rakentamispalveluiden uuden johtosäännön kahdeksi viikoksi pöydälle, koska aika oli kulunut päiväkotien ruokahuollon parissa. Ojala jätti uuteen johtosääntöön kaupunginhallituksessa eriävän mielipiteen, koska sen valmistelussa henkilöstö on ohitettu. Seurasi jonkin verran pohdintaa miten Rakentamispalvelut pysyisi toimimaan siinä tilanteessa, että johtosääntö ei menisi seuraavassa valtuustossa läpi tai palautuisi valmisteluun. Virkamiesjohdon näkemys tuntui olevan, että pärjätään kummalla tahansa.

Lopussa käytiin keskustelua hankintojen kilpailuttamisen mielekkyydestä ja lisääntyneistä oikaisuvaatimus- ja valitusmääristä. Ainakaan taloudellista mielekkyyttä ei löydetty eikä kukaan virkamies Helsingissä (ainakaan tunnetusti) ole tällaisia laskelmia tehnyt.

Ensi vuonna hankintojen kilpailutusten käsittelyyn on tulossa muutoksia, koska hankintojen kynnysarvoja nostettaneen ja suorahankintoja sekä seurantaa uudistetaan koko maassa.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home