Henkilökultti

sunnuntai, lokakuu 26, 2003

Viikon pileputki on ohi ja viikonloppuakin kulunut jo muutama tunti. Maistelua ja taistelua bileet sujuivat hyvin, porukkaa oli ja taloudellisestikin taidettiin päästä omille. Perjantain susien vuosikokous sujui ilman sen kummempaa dramatiikkaa ja jatkoilla puhuttiin Irlannin poliittisesti tilanteesta ja yleisestä hallintotieteestä. Eilen oli lisäksi vielä Alter egon vuosijuhla, joka sujui mukavissa merkeissä vaikka olinkin vielä hiukan väsynyt edellisistä bileistä. Laulua ja hyvää sienikastiketta, punaviini tai kala ei ollut aivan huippuluokkaa, mutta paikan ilmapiiri ja sijainti hyvät. Kansainvälistä laulettiin (vaikka olin edelleen laulutaidottomana hiljaa) ja kuten tavallista meinasi kyynel tulla silmään solidaarisuudesta. Kiitos siitä.

Esseeni historian käytöstä otsikolla Foucault, genealogia, halpa temppu alkaa olla valmis. Ei se hyvä ole, mutta tuotetun tekstin aika/määräsuhde on hyvä ja onpa siinä jotain asiaakin. Suuresti Foucaultin innoittamana lainasin nyt sitten vihdoin Baudelairen Modernin elämän maalarin ja ajattelin harjoittaa modernin hautajaistunnelmaa vielä näin iltani ratoksi. Löysin myös matskua proseminaariini Galileoleosta, etsiessäni kamaa graduuni kauppakorkean kirjastosta. Havainto marxilaisen materiaalin hurjasta määrästä kauppiksen kirjastossa oli elähdyttävä. Ehkä ne eivät tajua lainata sitä sieltä tai jotain.

Ensi viikolla tentit talousmatematiikasta. Vielä yksikin tuottofunktion erotusosamäärä tai osajousto niin pääni varmaan syttyy palamaan. Sille neropäälle, joka on sitä mieltä, että näillä luvuilla voi kuvata todellisuutta jollain oleellisella tavalla minulla ei ole kuin yksi neuvo: tarkista todellisuutesi.

Jaa, Fortum voitti sitten ykköstilan Keskolta yhteiskuntaraportoinnista. Pitäisikö minun jakaa nämäkin palkinnot: kehotan kiinnostuneita lukijoitani havainnoimaan erityisesti www.fortum.fi yhteiskuntavastuuraportin osion ydinvoimasta. Eikä minun tarvitse tässä edes vastustaa ydinvoimaa ollakseni sitä mieltä, että kyllä sen voisi ihan oikeastikin raportoida.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home