Henkilökultti

lauantai, lokakuu 16, 2004

Olen oppinut puhumaan kannivenajaa, mika lienee jonkin sortin saavutus. Eilen oli taas bileet ja ilmeisesti sellaisia on nyt tulossa taas aika tiukalla aikataululla. Onneksi minua vaivaa jatkuvasti tunne, etta olen vahan liian vanha tanne - toisaalta monet ovat minua vanhempia, vaikka paikalliset aloittavatkin opintonsa 18-vuotiaana ja ovat jo tassa vaiheessa valmiita. Ehka ma vaan synnyin liian vanhaksi.

Venalaiset ovat loytaneet paikan mista ne saavat ostettua halpaa vodkaa. Toivottavasti vakava alkoholisoitumiseni katkeaa jossain vaiheessa. Ranskassa tosin naita pienessa dokussa menevia setia ja tateja on todella reilusti (eika ihmekaan, kun viini on tuoremehua halvempaa.)

Viime vuonna Ranskan hallitus sanoi ensimmaista kertaa kunnolla, etta viinin kohtuuttomalla kuluttamisella voi olla haittavaikutuksia ja niiden markkinointia pitaisi kontrolloida enemmankin (terveysministerio suosittaa aikuisille miehille korkeintaan kolmea lasia viinia paivassa, naisille kahta ja lapsille yhta). Siis joka paiva. Ranskan viininviljelijat vetivat tasta herneen nenaansa oikein kunnolla - miten hallitus voikin valhedella jotain noin villia, viinihan on terveellinen kotimainen tuote, eika sen kulutuksella voi olla mitaan haittavaikutuksia! Hallitus vaihtoon ja tiet tukkoon.

Nyttemmin ne ovat puuttuneet siihen, kun taalla viinia markkinoidaan nuorilla naisilla (lue seksilla). Ei saa olla enaa tyttojen kuvia mainoksissa, elleivat ne liity jotenkin tuotteeseen. Tosin esim. Martinin asianajajat onnistuivat vaittamaan, etta mainoksessaan ollut kahea italialaisboona vain kuvasi tuotteen alkuperamaata (Italia). Taalla siis taten tanaan.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home