Henkilökultti

perjantai, lokakuu 01, 2004

Suomessa tulevat kunnallisvaalit ja olen ovelasti poissa maasta - paitsi etta valtan nain ehdokasruinauksen, ei kukaan liene edes olettamassa minun tekevan hanelle kampanjaa. Se olisikin vaikeaa, koska ainakin Helsingin vasemmistoliiton listalta tunnen enemman porukkaa kuin en tunne. (Aanestan siis Helsingissa, kun muutettiin Vantaalle vasta tana vuonna, ennakkoaanestys ulkomailla tapahtuu Lyonissa.)

Ajattelin silti vouhkata kamalasti ja nostaa suosikkiehdokkaitani esiin Vihreiden ja Vasemmistoliiton listoilta, koska muita ainakaan Helsingissa en voisi edes kuvittella aanestavani. Lisaksi taytyy kylla myontaa, etta asenteeni Vihreisiin on koventunut merkittavasti sen jalkeen kuin ne siunasivat taman HKL yhtioittamissuunnitelmat. Muutenkin puolueen vaaliteema tuntuu olevan se, etta osakeyhtiot hoitavat kunnalliset palvelut paremmin kunnan itse jarjestamat palvelut, toisin sanoen, etta kilpailu kunnallisten palveluiden markkinoilla on hyvaksi. Se on ihan suoraan Kokoomuksen politiikkaa. (Lisaksi Osmo Soininvaara tuntuu olevan vahvasti sita mielta, etta vaalien keskeisin kysymys on kaavoitus, eika kunnallisten palveluiden tulevaisuus. Tama ei pida yksinkertaisesti paikkaansa.) Suvi-Anne Siimeskin taisi sanoa aiheesta itse asiassa jotain samantapaista : ("Vihreistä tullut Kokoomuksen puisto-osasto") http://www.vasemmistoliitto.fi/fi/arkisto/490.html )

Vhreiden suunnanmuutosta en missaan tapauksessa voi hyvaksya ja siten kehotankin vakavasti vilkaisemaan mita siella niiden vaaliohjelmassa lukee viela senkin jalkeen kun on vilkaissut mita mielta ehdokas asiasta on. Siitakin huolimatta hyvia (ja sattuneesta syysta tuttuja) vihreiden ehdokkaita Helsingissa ovat ainakin Johanna Nuorteva, Veera Luoma-Aho, Mikko Pylkkanen ja Johanna Sumuvuori.

Vasemmistoliiton puolueohjelma on kohdallaan ja koska tama on ennen kaikkea puoluevaali, niin se ratkaisee ainakin minun aaneni. Vasemmistoliiton listalta hyvia ehdokkaita Helsingissa ovat ainakin Pekka Buttler, Perttu Iso-Markku, Riikka Taavetti, Anna Tammisto, Laura Tuominen ja Jenni Uljas, joskin on siella paljon muitakin kovia nimia. Mun aani menee nailla nakymin listan viimeiselle, taas.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home