Henkilökultti

tiistai, marraskuu 16, 2004

Ajattelin kirjoittaa pitkan litanian Suomen puoluspoliittisesta selonteosta 2004, mutten sitten viitsinytkaan, kun kaikki varmaan jo arvaatte kommenttini siihen.

Kehotan kuitenkin tutustumaan huolella, niin huomaatte ihan oikeasti millaisessa maailmassa eraat luulevat meidan elavan. Annan lisaksi lukijoille helpohkon loogisen paattelyn tehtavan:

1) Miten puolustusvoimien toimintaymparisto on muuttunut viimeisimpaan kolme vuotta vanhaan selontekoon verrattuna ja sodan jalkeen ylipaatansa?

2) Miten nama muutokset vaikuttavat selonteossa suositeltaviin toimenpiteisiin vaikkapa siviilipalveluksen keston suhteen?

Laitan viela vihjeen, etta tehtavan aiheena on yleinen paattelyvirhe tosiasiavaitteen ja siita paateltavan toimintaohjeen valilla.

Tamankaltaiset paattelyvirheet ovat yleisia erityisesti politiikan alalla, mutta yhta kaikki ne ovat ilmeisia virheita, jotka voidaan havaita, tunnistaa ja joihin voidaan puuttua loogisen paattelyn menetelmia kayttaen. Ilmeisesti eduskunnassa ja puolustusministeriossa dokumenttia ei ole tarkastettu kenellakaan rationaalista ajattelua omaavalla henkilolla. Virhe toimintaohjeessa voidaan onneksi korjata tassa tapauksessa helposti kohtaa 2. muokkaamalla.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home