Henkilökultti

tiistai, joulukuu 14, 2004

Kouluhommat hiukan hellittavat loppuviikkoa kohti ja alan olla taalla jo aika paljonkin joulun odotuksessa. Onneksi ulkona on niin lamminta, ettei tama tunnu edes joululta. Suomessa sitten varmasti toisin. Lahikaupassa kaikki yli kymmenvuotiaat viskit alennusmyynnissa: joululahjatoiveita voi esittaa vaikkapa minulle.

Ja sitten HYY-politiikkaa. Tanaan edari, jossa arvotaan Uuden B-rapun kolmannen kerroksen tilojen kohtaloa HYY:n halutessa siirtaa jarjestoja Dommalle. Alla hallituksen puheenjohtaja Kaarina Huhtisen vastaus ylioppilaslehdessa esitettyyn vasmmistojohtaja Jukka Huhdan kommenttiin (julkaisen sen taalla, koska edarilista on julkinen ja koska Huhtinen itse ei sivistyneen maailman tapaan esita kommenttiaan ylioppilaslehdessa vaan vain edustajistolle):

"
Virheellisiä väitteitä järjestötiloista

Ylioppilaslehdessä 18/2004 Sitoutumattoman vasemmiston pj Jukka Huhta väittää virheellisesti, että HYY on luopumassa osittain järjestötiloistaan. Vuoden 2004 hallitusohjelmaa oli lainattu osittain, tässä tiloja koskeva kohta kokonaisuudessaan.

"Hallitus edistää voimallisesti kolmannen ylioppilastalon suunnittelua ja rakentamista, sillä ylioppilaskunta tarvitsee lisää järjestötiloja ja tilojen on vastattava käyttäjien tarpeita."

Hallitus on toiminut täysin tämän linjauksen mukaan. Järjestötilojen laajuudesta hallitus päätti kokouksessaan 7.10. ennen kuin tilajako annettiin talousvaliokunnan valmisteltavaksi. Hallitus päätti järjestötiloista yksimielisesti. Tilatarpeen ei todettu kasvaneen mittavasti. Mannerheimintie 5 b 5:n kerroksen tiloista luovuttiin, koska ne olivat huonossa kunnossa. Hallitus katsoi, että on hyvä aika remontoida tilat. Hallitus vuokrasi uusiksi järjestötiloiksi vanhan kurssikirjalainaamon Domus Academicalta D-talon alakerrasta. Mannerheimintie 5 b 5. kerroksen tilojen (180 m2) tilalle hallitus vuokrasi huomattavasti suuremmat tilat eli 300 m2 Dommalta kustannusten pysyessä samana. Domman tiloja voidaan lisäksi tässä vaiheessa muokata nimenoaan järjestöjen käyttöön ja tarpeisiin sopiviksi. Järjestökyselyn mukaan Dommalla toimivat järjestöt ovat olleet tiloihinsa kaikkein tyytyväisimpiä.

3. kerroksen tiloista luopuminen lukee budjetissa ihan suoraan, eli sitä ei tarvitse etsiä rivien välistä, kuten Jukka Huhta väittää. Edustajistolla on kaikki valta päättää asiasta budjetin yhteydessä.

Kaarina Huhtinen
hallituksen puheenjohtaja"

Mita tahan nyt enaa sanoisi? Olkoon se kuitenkin dokumentti siita ilmanalasta, joka Uuden A-rapun toisessa kerroksessa vallitsee. "Kayttajien tarve" ei ilmeisesti suinkaan ole toimitila keskustassa? Eriavia mielipiteita hallituksessa ei vastineessa mainita. Vaikka teksti lukee ihan suoraan budjetissa, niin monelle hallituksen jasenelle se tuli silti yllatyksena. Lisaksi olen ihan varma, etta jos jarjestoilta kysyttaisiin haluavatko ne toimitilat Uudelta vai Dommalta, niin ainakin jokunen sanoisi Uudelta. Vetoaminen jarjestokyselyyn on siis melkoisen harhaanjohtavaa.

Ilmeisesti joku oli lisaksi paatellyt, etta Sitvas ja Vihreat vastustavat Dommalle rakennettavaa Leppataloa ja sen takia kay tata kamppailua. Haloo? Vaikka ihan mun mielesta uusi talo jumalan selan takana ei ole mikaan kovin fiksu idea, niin sita ei HYYssa saa sanoa, jos ei halua oppositioon kymmeneksi vuodeksi ja mulla ei valttamatta ole sellaista hinkua. Voi siina talossa sita paitsi jotain hyvaakin olla. Minulle asia ei kuitenkaan ole niin merkittava, etta haluaisin sita alkaa vastustamaan.

Kysymys ei kuitenkaan ole tasta, vaan ihan siita, etta jarjestojen mielivaltainen siirtely pois keskustasta ja ylioppilaiden ja jarjestojen kaytosta samaan aikaan kun Yhtyma vuokraa tilat ulos on vaan tyhmaa. Vastaako Huhtinen vastineessaan mita viidennen kerroksen tiloille aiotaan tehda? Ei. Onko kysymys jarjestotiloista ensisijaisesti kysymys rahasta? Ei.

Jos ainejarjestot ja osakunnat ajatte taman nyt edarissa lapi, niin mina, siina missa muutkin Dommalle haadetyt aine- ja harrastusjarjestot kylla muistamme taman.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home