Henkilökultti

tiistai, marraskuu 30, 2004

Ranskalaisilla eivat toimi sahkot. Ne katkeavat kaksi viiva kolme kertaa paivassa ja niita korjaavat henkilot ilmaisivat kohteliaasti, etta heilla on parempaakin tekemista kuin aina setvia ulkomaalaisten aina juhlivien opiskelijoiden ongelmia.

Tahan vain hiukan liittyen viides kerros siirtyi kommunismiin. Ensimmaisten paivien havaintojen jalkeen sosiaalinen koe on ainakin tahan mennessa ollut onnistunut. Siirtymatalouden ilmenneita ongelmia ovat olleet seuraavat: Tuotantovalineet ovat sangen usein olleet lukkojen takana ja toisaalta talouden suunnittelussa on ollut ongelmia - vaikkapa eilen teeta keitettaessa loytyikin vain veitsia ja omenoita. Onneksi muiden alkeellisempien talousjarjestelmien harjoittajat lainasivat meille tuotantovalineet ja raaka-aineet.

Tata kirjoitettaessa Commune de Cinquieme Etage on elanyt muutaman paivan. Toistaiseksi emme ole tormanneet utopioiden varjopuoliin voimakkaasti, vaikka Tero ilmoittikin havainneensa halua siirtya tarkkailemaan muita tyolaisia, ettei naiden ainainen tyon valttely heikentaisi tuotantoa - lisaksi on keskusteltu ruumillisen rangaistuksen kayttoonoton hyvista puolista. Toistaiseksi myoskaan oppia jatkuvasta vallankumouksesta ei ole otettu kayttoon. Muodolliset paatokset ovat syntyneet autonomisesti.

Odotamme mielenkiinnolla kokeilumme lopputulosta. Taantumukselliset voimat ovat toistaiseksi edustaneet lahinna systeemia, joskin heidan valtansa perustuu lahinna vakivaltakoneistoon ja energianlahteiden hallintaan (sahko, wc).

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home