Henkilökultti

lauantai, lokakuu 08, 2005

Viimeinen entryni tekijänoikeudesta. Haukuin vain Keskustaa ja SDP:tä, enkä vielä laisinkaan vihreitä ja vasemmistoliittoa, kuten tietenkin olisi pitänyt. Eduskunnassa lakiin siis liitettiin ponsi, jossa luvataan palataan asiaan. Toisaalta ainakin keskustalaiset naureskelevat tuolle ponnelle jo nyt päin naamaa.

Ainoastaan kolme puoluetta äänesti oikein: perussuomalaiset, kristilliset ja yli puolet Vasemmistoliiton ryhmästä. Kahdesta ensimmäisestä ei ole muuta hyvää sanottavaa, mutta tässä meni oikein. Yli puolet Kokoomuksen ja Vihreiden ryhmästä äänesti väärin eli hallituksen esityksen mukaan. Täysin käsittämätön ratkaisu. Erityisesti Vihreisiin meni kyllä luottamus.

Luulin Kasvin tehneen hyvää työtä, mutta hän ei saanut tukea edes omasta ryhmästään! Ei ihme, että Vinon eduskuntaryhmälle mennyt kirje alkoi tiettävästi lauseilla:"Kiitos kaikille hallituksen esityksen puolesta äänestäneille kansanedustajille. Te ammuitte omaa puoluettanne jalkaan ja sen suurinta jäsenjärjestöä suoraan päähän..." Vältettäviä vihreitä kansanedustajistajia ovat todella yllättäen mm. seuraavat: Anni Sinnemäki ja Rosa Meriläinen etc. Vain kolme vihreää äänesti oikein: Oras Tynkkynen, Osmo Soininvaara ja Jyrki Kasvi.

Vasemmistosta erehtyjien joukkoon mahtuivat mm. Outi Ojala, Minna Sirnö ja Suvi-Anne Siimes. Että ei hyvin mennyt meilläkään. Oikein äänestivät: Immonen Mikko, Kangas Matti, Kuoppa Mikko,
Laakso Jaakko, Lapintie Annika, Mustajärvi Markus, Polvi Iivo,Puhjo Veijo, Tiusanen Pentti,Uotila Kari ja Virtanen Erkki. Lisäksi todella positiivisesti kaksi (!) suoraselkäistä demaria:Koskinen Marjaana ja Lahtela Esa.

Lisäksi sellainen mielenkiintoinen homma Vasemmistoliitosta ja Vihreistä, että melkein kaikki miehet äänestivät hallituksen esitystä vastaan ja naiset sen puolesta. Olen feministi (niin kauan kuin sillä tarkoitetaan miesten, naisten ja muiden tasa-arvoa), mutta mistä ihmeestä tuo ero voi johtua?

Sattumiin politiikassa uskomattomana keksin vain kaksi syytä: 1) tytöt eivät ymmärrä tietotekniikkaa (minkä uskon vääräksi) tai sitten 2) punavihreä naisverkosto tuki Karpelaa. Jos kaksi, niin olette blogisfäärille selityksen velkaa.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home