Henkilökultti

tiistai, joulukuu 06, 2005

Jatketaan nyt sitten maailmanparannuslinjalla.

Suomessa pelätään maahanmuuttajia. Hesari oli tutkinut ja yli puolen mielestä Suomessa on tarpeeksi maahanmuuttajia. Yli puolet suomalaisista on väärässä. Suomessa ei ole juuri yhtään maahanmuuttajia, koska heitä ei Suomeen oteta. Ei hirveän moni edes halua, mutta joka tapauksessa Suomeen on vaikea tulla. Olemme yhtenäiskulttuurin tuote - vaihtelu tekisi aika monelle täällä melkoisen hyvää. Enkä edes aloita kansantaloudellisista argumenteista kuten uhkaavasta eläkepommista.

Kun EU lupasi auttaa Kosovon pakolaisia, niin Suomi lupasi ottaa 200. Muut Euroopan johtajat pitivät sitä vitsinä. Saksaan entisen Jugoslavian alueelta tuli noin 100000 ihmistä. Täällä olisi jonkin verran enemmän tilaa erilaisuudelle.

Yli puolet Keskustan kannattajista pelkää Suomessa levottomuuksia Ranskan tyyliin. Ei voi kuin ihmetellä syvien maiden heinähattujen (anteeksi nimitys, mutta katson sen näiden tutkimustulosten yhteyteen sopivaksi) lähtökohtaisen rasistista aatemaailmaa.

Erityisen ikävänä pidän vasemmiston nationalistisia virtauksia. Esim. EU:n rajoitukset Itä-Euroopan kansalaisten työn teolle asetettiin SAK:n vaatimuksesta. Mihin unohtui solidaarisuus ja ilmeinen tietoisuus imperialismin ongelmista? Tai edes päättäjien lieve ajoittainen epämukavuus siitä, että 10% omistaa 90% maapallosta ja kulutusjuhlat jatkuvat kuudenneksen maailman ihmisistä taistellessa nälkäkuolemaa vastaan? Ei minulla mitään ihmelääkkeitä näihin ongelmiin ole, mutta viha ja väheksyntä eivät silti tunnu oikeilta suhtautumistavoilta.

Saako oikeus hyvinvointiin riippua vain satunnaisesta syntymämaasta? Ja vielä enemmän: oikeuttaako hyvinvoivan osa vihaan erilaisuutta kohtaan?

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home