Henkilökultti

lauantai, tammikuu 21, 2006

Tehdään nyt sitten vielä vaalipropagandaa toiseksi viimeisen kerran, kun oikein puoluetoimistosta käsketään.

Miksi valitsen 9?

- Tarja Halonen on kahdesta vaihtoehdosta selkeästi vähemmän huono.

- Sauli Niinistö puhuu suomalaisesta hyvinvoinnista, joka tarkoittaa lähinnä vientiyritysten omistajien hyvinvointia. Näiden puheiden taakse kätkeytyy sokeaan markkinoihin luottamisen logiikka, joka johtaa varallisuuden kasautumiseen vain muutamille Suomessakin, ei hyvinvointiin. Presidentti ei voi tähän itse vaikuttaa, kuin juhlapuheiden tasolla, mutta niiden merkitystä ei kannata vähätellä.

- Sauli Niinistö haluaa purkaa suomalaisen neuvotteluyhteyden työntekijä- ja työnantajajärjestöjen välillä. Samaan aikaan taloudellinen vastakkainasettelu kiihtyy, ei suinkaan ole ohi.

- Kokoomusnuoret ovat suuna päänä väittämässä suomalaista hyvinvointivaltiota aikansa eläneeksi. Nyt pitäisi hankkia uusi hyvinvoinnin malli amerikasta. Katsokaapa amerikkalaisista sarjoista miten hyvin asiat ovat Atlantin toisella puolella. Näinkö tosiaan meillekin?

- Sauli Niinistö on Nato-myönteinen. Historiasta voi kaivaa opin sotilasliittoutumien ongelmista.

- Tarja Halonen on kiinnittänyt huomiota muuhunkin kuin myynninedistämismatkoihin ympäri maailmaa. Vaikkapa puhumalla YK:ssa muidenkin kuin oman maansa bisneksen puolesta ja jopa tekemällä jotain. Nämä kehitykset jäävät varmasti, jos presidentti vaihtuu.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home