Henkilökultti

torstai, helmikuu 23, 2006

Saamistani kommenteista huolimatta tuolla oikealla alhaalla oleva linkki Keskustan sivuille ei ole bugi vaan ominaisuus.

Kyllä, luen mitä Suomen suurin puolue tiedottaa weppisivuillaan ja kehotan
muutenkin kansalaisia valppauteen. Edustaahan osa nykyisestä puolueesta kuitenkin nähdäkseni kolmanneksi vaarallisinta arvoyhdistelmää. Juho jakaa vihokkiensa arvojen vaarallisuuspalkinnot:

1) militaristis-teollinen nationalismi, perusteltuna turvallisuuspuheella ja välttämättömän totaalisen sodan oikeutuksella
2) suora lihava laissez-faire kapitalismi, perusteltuna epätieteellisellä hölynpölyllä
3) uskollisviritteinen yksilönvapautta polkeva fanaattinen konservatismi

"Keskusta - Valistusta valoisampi vaihtoehto". Tuon kyllä taisin keksiä itse, sivuilla lukee vain "Keskusta - Valoisampi vaihtoehto" eli ei hätää, puoluetoimiston pojilta ei vielä ainakaan ihan noin pahasti ole karannut mopo käsistä. Vaikka vasemmistolaisen kriittisen arvokeskustelun hengessä Hanna ilmoittikin valistuksen olevan passée.

Uusimmassa blogimerkinnässä povataan:

"
Keskustan tilaa seuraavien ja siihen vaikuttavien on hyvä muistaa perusasetelma: Keskusta on päähallituspuolue, eduskunnan suurin puolue, sen kannatus on gallupeissa yli 22 prosenttia ja puolueen välit ovat rakentavat niin vasemmalle kuin oikealle. Milloin viimeksi Keskusta on tällaista aikaa elänyt?
"

Aiheellinen kysymys. Miksi sitten puukkoa tulee selkään oikealta ja vasemmalta, haaskalla käydään ja keskustan ensi eduskuntavaalien vaalitappiota pidetään ilmeisenä? Vaalit ovat vasta tulossa, joten arvoitus jää osaksi tulevaan. Sen
verran on kuitenkin ilmeistä ulkopuolisellekin, että kulisseissa käydään kovaa
vääntöä tiukan nationalistisen ja eu-vastaisen maaseutupuolueen ja yleisemmän liberaalin keskustaoikeistolaisen linjan puolesta. Näin on tosin tehty aina seitkytluvulta lähtien eikä loppua tule olemaan, niin kauan kuin maaseudulla
ihmiset ajattelevat itse mitä liberaalimpi linja käytännössä heille tulee
maksamaan.

Erityisesti kaupungeissa ja nuoremmat keskustan kannattajat ajavat (pääosin) paljon liberaalimpaa meininkiä. Vasemmistolaisten tilanteessa on hiukan samankaltaisia
vastakkainasetteluita, siksi Keskustankin vastaukset kiinnostavat.

Olen saanut nyt monelta kuulla kirjoittavani kärjekkäästi. Nähdäkseni kirjoitan lähinnä epäselvästi, kärjekästä kriittistä keskustelua haluavat lukijani voivat liittyä vaikka dilemma-listalle.

1 Comments:

  • Noh noh, eipäs parjata dilemma-listaa ja sen häikäisevän älyllistä keskustelua;)

    Jos jonkinlaista flambeerausta eri s-postilistoilla nähneenä voin sanoa, että viimeisimmän lopputuleman yllättävä kiss-and-make-up -ratkaisu oli hellyttävä, varsinkin kun tuntee ne tyypit.

    Silti, vuolassanaiseen näennäisargumentointiin puetut ahdistuksenpurkaukset ovat oireellisia syvästä tyytymättömyydestä, eikä pelkästään ilmeisimpään kohteeseensa.

    Keskustelun latteuteen on tietty helppo suhtautua nenäkkäästi - ainakin mua ojennettiin jo alentuvasta suhtautumisesta - mut sitä jää vaan miettimään, kuinka paljon siellä oikein kytee pinnan alla, ja mitä kaikkea kohtaan. Toi viimeisin oli vasta se jäävuoren huippu. Vähän itteekin jännittää.

    P.S., kärjistä lisää vaan.

    By Anonymous Marx, at 6:29 ip.  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home