Henkilökultti

perjantai, syyskuu 01, 2006

Jaakonsaari tänään Hesarissa ja aikaisemmin Uutispäivä demarissa muuten ihan kiinnostavassa jutussa: " "Yleinen asevelvollisuus on kustannustehokas ratkaisu, siitä vallitsee laaja yhteinen käsitys", Jaakonsaari kuitenkin muistuttaa." Kenellä vallitsee, kenellä ei.

Monilla asioilla miehille pakollista asevelvollisuutta voidaan yrittää puolustaa, mutta ihan rehellisesti kustannustehokkuus ei ole kyllä siinä joukossa. Kotitehtäväksi annankin vaihtoehtoiskustannuksen laskemisen sille, että 40% ikäluokasta pakotetaan lykkäämään työnsä aloittamista vuodella samalla lyhentäen uraa samalla mitalla Suomessa. Eläkepommin lisäksi jossain vaiheessa ajankohtaistuu siis myös asevelvollisuuspommi.

Ei ole muuten ihan pieni kustannus. Eikä edes aloiteta puolustushallinnon kuluista tai poissa muusta käytöstä olevilla, usein sangen mukavilla paikoilla sijaitsevista, maa-alueista.

Entäpä se toinen puoli eli tehokkuus? No, mun muistaakseni me ollaan vaan hävitty niitä sotia viime aikoina.

Ja pidetään ne palkka-armeijapuheet, mieluiten myös sotilasliitot, siellä omalla puolella.

1 Comments:

  • Kotitehtäväksi annankin vaihtoehtoiskustannuksen laskemisen sille, että 40% ikäluokasta pakotetaan lykkäämään työnsä aloittamista vuodella

    Ei ole muuten mikään ihan triviaali kotitehtävä.

    tähän liittyen suosittelen lukemaan: http://www.valt.helsinki.fi/blogs/poutvaar/Draft.pdf

    By Anonymous Anonyymi, at 2:54 ip.  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home