Henkilökultti

keskiviikko, maaliskuu 26, 2008

In Finland we also have this banking crisis, Sampopankki.


Siis ei jumakauta! Eikö se riitä, että te tuhoatte verkkopankkinne korvaamalla kohtalaisen järjestelmänne (emoyhtiönne) Danske Bankin täysin vajaalla järjestelmällä? Pitääkö lisäksi hukuttaa tietoja arvo-osuustilien saldoista, laittaa tiliotteille virheellisiä viestitietoja sekä rikkoa satoja ellei tuhansia kortteja?

Eikä tämäkään vielä mitään: lisäksi ilmeisesti pitää asentaa joku todella epäilyttävä Java-hässäkkä, jota oikeastaan pitäisi kutsua haittaohjelmaksi. Ohjelma kerää Sampolle tietoa käyttäjänsä koneesta (prosessorit, äänikortit, kiintolevyn, muistin, levyosiot, PCI-väylään liitetyt laitteet, bluetooth-laitteet tiedot sarjanumeroita myöten) ja sitten vielä käyttätunnuksesta (tietoturva?). Näiden lisäksi tuo Java-hässäkkä myös perustaa oman hakemiston e-safekey, tallentaa sinne omia tiedostoja mitään lupia kyselemättä tai ilmoittamatta ja vielä päällepäätteeksi suorittaa ohjelmakoodia asentamistaan tiedostoista! Vähemmästäkin joutaisi oikeuteen! Kuka tämän on tehnyt, miksi ja miten tätä kehdataan sanoa tietoturvalliseksi? Ja mitä yksikään kerätyistä tiedoista Sampolle tai Danske Bankille kuuluu?

Aion aloittaa toimet kaikkien tilieni siirtämiseksi pois kys. pankista sekä kehotan avoimesti kaikkia boikotoimaan jo oman tietoturvansa takia kys. pankin verkkopankkia ennen kuin se saatetaan kuntoon. Tuollaisena se on avoin kutsu tyhjentää tilisi.

1 Comments:

  • Tota haittaohjelmajuttua ei näemmä ainakaan torstaipäivään mennessä ole nostettu esille mediassa, vaikka kyse on tahallisuutensa vuoksi IMO vielä vakavammasta ongelmasta kuin tietoturva-aukot. Erityisen huolestuttavaa on myös se, että ongelman laatu ei selviä helposti tavalliselle käyttäjälle, joka ei tunne tietokoneiden toimintaa - eikä siis välttämättä tiedä lainkaan, mitä verkkopankin käyttäminen käytännössä tarkoittaa. Jonkun, esim EFFIn, pitäisi kertoa asiasta pikaiseen medialle, koska ongelma ei nouse esille tavallisten kuluttajien tekemissä valituksissa...

    By Blogger HannaRi, at 11:41 ap.  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home