Henkilökultti

tiistai, huhtikuu 08, 2008

Siivojia yritettiin huijata: paitsi että uusi odotettu ja tarvittu palkkausjärjestelmä kaadettiin työnantajapuolen toimesta, niin myös luvatut palkankorotukset olivat vaarassa. Eikä toista osapuolta saatu neuvottelupöytään ilman lakkoa. En tajua miksi on niin vaikea saada oikeutta edes niiden, jotka sitä todella ansaitsisivat. Kiinteistöpalveluala ei nyt varsinaisesti ole paljon palkankorotuksilla juhlinut eikä sitä tee palkkatasolla vieläkään.

Tämä lähtee Kiinteistöpalvelut ry:lle.

Uusi jako

Tuhat temppua on tehty, tuhat näytöstä on nähty, joilla rikkaat nostaa rikkauksiaan. Tuli sato taikka kato, paloi pankki taikka lato, niin on työmies pantu aina maksamaan.

Älkää luulko hyvät herrat, voittavanne kaiket kerrat, ei, ei työmies ole yksinkertainen. Työmies ruokaa tarvitsee ja rahaa aivan samat verrat, vasta silloin hän on tasavertainen.

Renkeinä ja torppareina, jätkinä ja duunareina, meitä aikain halki orjuutettu on. Tänään ihmisen voi saman, huonon palkan masentaman, löytää kaikkialta kautta valtion.

Varmaan kansassamme monta, vielä nyt on toivotonta, jotka enää eivät usko muutokseen. Heille vanhan arjen harmaan, tarjoo rahavalta varmaan, rahaherrat, raharouvat renkeineen.

Muttei raukan raatajankaan, kannata nyt mennä lankaan, kova koura silloin kiskoo nuorastaan. Vaan minkä tehdas taikka pankki taikka farmi liikaa hankki, uuteen jakoon pantava on suorastaan.

Tahto kansan syrjään jääneen, miljoonaan voi nousta ääneen, kun se oikeuttaan ryhtyy vaatimaan. Silloin herrain haaveet haihtuu, parlamentti uuteen vaihtuu, uuden jaon, lait, se pannaan laatimaan.

Siks' älkää luulko hyvät herrat, voittavanne kaiket kerrat, ei, ei työmies ole yksinkertainen. Työmies ruokaa tarvitsee ja rahaa aivan samat verrat, vasta silloin hän on tasavertainen.

Säv. Kaj Chydenius, San. Arvo Salo

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home