Henkilökultti

tiistai, toukokuu 13, 2008

Suomen suurimman eduskuntaryhmän, Keskustan, Kalli kieltäytyy kertomasta kuka on maksanut hänen vaalikampanjansa jättäen siis noudattamatta yksinkertaista lainsäädäntöä. Pistää epäilemään avointa korruptiota (olisiko aseyhtiö, öljy-yhtiö, tupakkayhtiö, EK vai venäjän mafia, emme tiedä) ja vetää aika tehokkaasti pohjan kaikelta äänestäjän kuluttajansuojalta. Ostettu mies. Kalli varmaan tekee juuri ne lait, joita nimetön lahjoittaja haluaa. Tai ainkin on mahdotonta arvioida tekeekö hän juuri niin.

Lisäksi Kallin mielestä kansanedustajan ei tarvitse noudattaa lakia - erityisesti lakia, jonka tarkoituksena on estää lainsäädännön ostaminen eli korruptio. Onkohan laissa jotain vikaa, jos tällaiset rötösherrat saavat istua eduskunnassa eduskuntaryhmän puheenjohtajana? Kansanedustajien tulisi olla hyvämaineisia. Kalli ilmoittautuu rikolliseksi kaikkea läpinäkyvän hallinnon periaatteita vastaan.

Kuka näitä urpoja tuonne päästää. Ettei jonkin verran käytettäisi väärin äänestäjien luottamusta?

3 Comments:

  • Hesarissa oli muuten hauska juttu liittyen tapaukseen. Kaksi viimeistä kappaletta menivät näin:

    Nyt Kallista ei voi tehdä edes rikosilmoitusta. Mutta entä ne äänestäjät, joille Kalli sanoo olevansa vastuussa, mitä ne ajattelevat?
    "En kai minä olisi tehnyt näin", Kalli toteaa, "jos luulisin, että ajattelevat jotain."

    By Anonymous julle, at 12:31 ap.  

  • Mua hämmentää myös tämä "taulumyynti", jolla useampi ehdokas on tienannut rahojaan. Itsekö ne niitä maalaavat? :) Vai onko tämä jokin yleisesti käytetty eufemismi...

    By Blogger Mikko, at 8:48 ap.  

  • "Meillä on parhaat poliitikot - jotka rahalla saa."

    Kertoo amerikkalainen sananlasku. Sääli, jos tuo alkaa olla enenevissä määrin pätevää myös täällä.

    By OpenID tammisto, at 9:12 ap.  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home