Henkilökultti

perjantai, huhtikuu 04, 2003

Ihan mukavaa oli, vaikka talvi tekikin epätoivotun encoren. Huomenna pitäisi mennä boffereilla mätkyttelemään ja minulla on hiukan asenneongelmaa tuon pelin kanssa - ehkäpä parannun ja kykenen ihan hyvään pelisuoritukseen. Jostain pitäisi tosin huomiseksi löytää kaikki vaatteet ja aseet jousta lukuunottamatta, mutta eiköhän se onnistu.

En ole rantannut sodasta viikkoon. Yrjö Puska, maailmantuska.

Projektini muuttaa itseäni epävarmemmaksi ja vieraantuneemmaksi näyttävät etenevän hyvää vauhtia. Osaan jo suhtautua 90% Suomen väestöstä yliolkaisen kyynisesti. Seuraavassa vaiheessa uskoni edistykseen varmaan loppuu - maltan tuskin odottaa sitä aamua. Ilmeisesti olen myös onnistunut nostamaan ärsytyskerrointani, mistä tuskin on ainakaan haittaa. Olen myös onnistunut Kannunvalajien lehtisen kanssa edistämään kiitettävästi filosofimyyttiä.

Uskoni talousjärjestelmään on ollut koetuksella jo vuosikausia, mutta taistelu riistoa ja globaalin talouden maailmanpaloa ei ole edennyt ainakaan toistaiseksi tarpeellisella nopeudella. Toivottavasti hölmöys saadaan pysäytettyä ennen kuin on liian myöhäistä.

Tänään ajattelin julistaa sodan tyhmyyttä vastaan.(The war against stupidity, le Lutte contre la stupidité). Tyhmyys yhdistettynä ulkopolitiikkaan aiheuttaa maailmalla valtavan määrän inhimillistä kärsimystä ja pelkoa. Se mahdollistaa höynäyttämisen, riiston ja sekavan sotaretoriikan. Tyhmyys ei ole yhdenkään kansa- tai uskontokunnan erityisoikeus, mutta toiset ovat siinä huomattavasti muita edellä.

Sotani ensimmäisessä vaiheessa nimeän hölmöyden akselin, johon kuuluvan Yhdysvallat ja Iso-Britannia. Hölmöyden akseliin kuuluvat maat tukevat avoimesti hölmöyttä harjoittavia ryhmiä ja pyrkivät horjuttamaan maailmanrauhaa kilpavarustelun avulla. Ensi iskut tyhmyyttä vastaan voidaan kohdistaa näihin maihin.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home