Henkilökultti

perjantai, joulukuu 09, 2005

Nokian alihankkia YCL elektronics julkaisee ilmoituksia, joissa se ilmoittaa menevänsä konkkaan, jos Noksu peruu tilauksiaan. Se väittää myös sopimusehtoja epäreiluksi. Taustalla on toimitusehto, joka antaa Nokialla mahdollisuuden peruuttaa toimitus, jos se ei tarvitsekaan tilaamiaan tuotteita. Niitä ei voi myydä muillekaan, joten käytännössä alihankkijayritys kantaa Nokian liikeriskin.

Kauppiksen logistiikan laitokselta on itse asiassa jo pari vuotta varoiteltu, että Nokian tuotantoketju nojaa sen alihankkijoihin. Alihankkijat Aasiassa kantavan riskit vaihtelevasta kysynnästä ja kaatuvat alta, jos kännykät eivät menekään kaupaksi. Lopulta Nokia saattaa joutua ottamaan konkurssiin menneet tehtaansa taas omaan omistukseensa.

YCL julkaisi sivuillaan kirjeenvaihtoa mm. Jorma Ollilan kanssa. Siinä yhtiön johtaja ilmoittaa eroavansa 17 vuoden palveluksen jälkeen yrityksestä, jos Nokia ei muuta toimitusehtojaan. Sen jälkeen hänen seuraajansa ilmoittaa Nokian toimitusehtojen uhkaavan yhtiön toimitusjohtajan henkeä. Melko järkyttävää tekstiä.

Nokian mukaan toimitusehto on standardi.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home