Henkilökultti

torstai, toukokuu 15, 2008

Välillä Suomen politiikka on kyllä riemukasta seurattavaa. Juuri kun luulee, että paremmaksi ei voi enää pistää, niin joku (yleensä kepulainen) keksii tavan ylittää kaikki odotukset.

Kalli suostui palauttamaan rahat joilla pääsi eduskuntaa ja kertoi, että ne olivat tulleet yhdistykseltä nimeltään Kehittyvien maakuntien Suomi (sick!). Sen takana on joukko suomalaisia miljonäärejä.

Jos jokin henkilö antaa merkittävän määrän rahaa poliitikolle salaa ja sen jälkeen poliitikko tekee vastapalveluksen, niin kyseessä on korruptio. Korruptio tarkoittaa mm. sitä, että yleisen hyödyn ja äänestäjilleen luvattujen asioiden sijaan poliitikko ajaa omaa ja rahoittajansa hyötyä. Tämä on moraalisesti väärin. Periaate on aika yksinkertainen, eikö?

Kyseinen yhdistys tosin ei tullut varmaan yllätyksenä, nuo kansanedustajan Oikeusministeriölle jättämät rahoitusilmoitukset on netissä, joten tuolta voi itse katsoa. Mm. allekirjoittanut vaahtosi aiheesta reilu vuosi sitten. Nyt sekä Kokoomuksen että Keskustan edustajat ovat "täydentämässä" ilmoituksiaan, vaikka kys. ilmoitukset piti jättää pari kuukautta vaalien jälkeen. Vetoankin ensi kerralla veroilmoitukseni kanssa tähän ennakkotapaukseen, aika hyvä kuluttajansuoja. Lisätään kyseiset lomakkeet täyttäneenä, että mm. allekirjoittaneen keskinkertaisella älykkyydellä ja sisälukutaidolla varustettu ihminen osasi lukea ohjeista, että avustukset on ilmoitettava täysin yksiselitteisesti. Myös oman tukiyhdistyksen saamat rahat piti ohjeiden mukaan ilmoittaa täysin yksiselitteisesti,. Useampi ministeri (Vanhanen, Lehtomäki) ei osannut ohjeita ilmeisesti lukea?

Anteeksi ranskani, mutta PASKAPUHETTA!

Kyseiset ilmoitukset eivät olleet mitenkään erityisen vaikeita täyttää. On täysin varmaa, että edustajat ovat jättäneet tahallaan ilmoittamatta liian noloina pitämänsä tahot mm. uuden sankarini Bad Ideaparkin Sukari (joka puhuu itsestään kolmannessa persoonassa, uskomatonta). Sukari on aivan mahtava tyyppi. mm. kuluvan viikon maanantaina sanoi Vihdin Ideaparkin kaataneelle Vapaavuorelle suorassa TV-lähetyksessä, että "Hänellä" on ministeritason kavereita ja että Ideapark rakennetaan, maksoi mitä maksoi (ei kovin paljon). Nyttemmin Sukari on höpöttänyt muun muassa "Sukari: En tiedä, ketä rahoillani on tuettu"

Kymmenientuhansien avustusta ei huomannut myöskään valehteleva pääministerimme Matti Vanhanen "En tiedä ketkä olivat vaalirahojeni takana". Nämä tyypit vastaavat valtion kassasta, budjetista ja yhteiskuntamme lainsäädännöstä ja toimeenpanosta.

En tiedä kumpi skenaario on pelottavampi: se, että pääministeri taas valehtelee vai että hän ei valehtelisisi? Jos tililleni tupsahtaisi pyytämättä ja yllätyksenä kymmeniätuhansia euroja, niin yrittäisin selvittää mistä ne ovat sinne tulleet. Ministerin palkoilla näin ei ilmeisesti ei ole. Uskoo ken tahtoo. Jos olisin ollut pääministerin tilalla, niin minun kampanjaani ei olisi epäilyttävää rahaa missään tapauksessa hyväksytty - miksi antaa jollekkin toiselle sellainen vipu?

Lisätään kuitenkin, että nämä Matin muistinmenetykset tiedetään. Porvaripuolueet vaikuttavat olevan puolillaan satunnaista ilmoittelua ja yritysrahaa. Ei sinällään että se jotenkin yllättäisi. Ainiin, mikä aika?

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home