Henkilökultti

keskiviikko, helmikuu 05, 2003

Jäin miettimään tuota narrijuttua Hannan kanssa. Sinällään lienee hyvä, että internet kertoo minun olevan narri - yhteiskuntahan työntää noin yleensä kyseenalaistajat ja uudistuksia vaativat marginaaliin. Eikös se jo vuosisatoja sitten mennyt niin, että kukaan muu ei saanut näyttää kuningasinstituution onttoutta kuin narri - eikä narrista tarvinnut välittää, kuin se on vain narri.

Aasinsiltana ihmemaahan voisin tässä viitata mielenosoituksiin. Nykyisin monet pyrkivät ainakin retorisella tasolla tekemään mielenosoituksesta "karnevaaleja" viitaten siihen, että siellä arkipäivän normit eivät päde jaon mukavaa. Toisellakin tavalla voi ajatella: puheet karnevalisoitumisesta ovat hyvin ristiriidassa vaikkapa työväenliikkeen mennäaikojen vihaisista protesteista. Pelkään, että asiallisetkin asiat leimataan karnevaaliksi - ei vakavasti otettaviksi, koska eiväthän sitä esitä kuin "ne samat narrit". Naama punaisena siitä kadulle huutamaan.

Hyy hyväksyi sitvasin Ei sotaa Irakiin ponnen, mutta hylkäsi ylioppilaskunnan osallistumisen 15.2. pidettävään suurmielenosoitukseen omana ylioppilaslakkipäisenä osakulkueena. Syytän blokkauksesta osakuntien liittoa - kansy on Hyyssä niin oppositioasemassa ja epätoivoinen ilman ystäviä että ne nyt kunnon opposition lailla vastustavat mitä tahansa. "Kun Hyy:n pitäisi olla opiskelijajärjestö, eikä opiskelijajärjestöillä ole omaatuntoa tai ainakaan ne eivät mitään sano."

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home