Henkilökultti

lauantai, joulukuu 10, 2005

Pakko kommentoida HYY-tauhkaa painotuen osalta. Ylioppilaskuntapolitiikkavaroitus.

Hyy on siis lakkauttamassa painotuksensa ja korvaamassa sen toiminta-avustuksien yhteydessä jaettavalla lehtituella. Syy on selvä: viime vuosina painotuki ei ole toiminut ja HYY on käyttänyt satoja euroja tuottaakseen muutamien kymppien kustannussäästön alaisilleen järjestöille. Ei hyvä. Pääosa rahoista onkin virrannut suoraan painoille, jotka ovat niiden avulla pystyneet pitämään HYY:n alaisille järjestöille korkeampaa hintaa kuin muille. Nyt tähän "yhteistyöhön" tulee muutos. Kysymys on oikeastaan enää miten.

Joka tapauksessa sopimuspainot menevät kilpailutukseen. Mitä tapahtuu sen lisäksi? Kysymys on oikeastaan lehtituen määrästä. Sitä on nyt eivattu 10000 euron tienoilla, kun painotukeen oli viime vuonna budjetoitu 40000 euroa.

Viime vuonna edustajisto (mm. ainejärjestöjen aloitteesta) leikkasi ylioppilaskunnan taloudesta kaksisataatuhatta euroa ja järjestötukia yhteensä 90 000 euroa. Se teki näin esim. Maailmanpyörän protesteista huolimatta ja suurin osa äänesti esim. mun KTS-aoitetta vastaan. Nyt samat ainejärjestöläiset ovat sitten itkemässä, että taas kiusataan järjestöjä. Olisiko kannattanut olla hereillä siinä vaiheessa kun ylimitoitetuista säästöistä päätettiin?

Oli miten oli, Maailmanpyörässä ainakin tuntuu olevan halua paikata ylimitoitetut säästöt. Olisiko ainejärjestöliiton edustajistoryhmässäkin samaa henkeä? Jos vaikka kerrankin sielläkin puolustettaisiin niitä vähän pienempiä järjestöjä ja niiden tärkeää kulttuurin tuotantotehtävää. Yhdessä.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home