Henkilökultti

torstai, heinäkuu 28, 2005

Viime viikko meni Savujen lahden hahmojen tsekkaamisen kanssa ja tämä on mennyt sitten säätöön, joskin vapaa-aikaa on ollut aika paljon. Mennään Joutsenoon viikonloppuna esittelemään vanhempia toisilleen.

Ensi viikko lienee hiukan hektisempi ja sitten on jo proppiviikko metsässä ja työt loppuu. Suht ihanaa.

Sen jälkeen: loma ja sitten opiskelijaelämää.

tiistai, heinäkuu 19, 2005

Mitäkö soi?

http://www.plyrics.com/lyrics/sum41/thanksfornothing.html

SUM 41 LYRICS

"Thanks For Nothing"

I'll never take part in the growing population
Or waste my time with further education (hooha!)
Forget what we know, it's just a big show
What they want to control
So jaded and frustrated
It's all so complicated
Fashion, no passion surrounds me

All I know is I've heard this all before
Reality's a bore (is a bore)
You ask me to believe in something fake,
well I can't bring myself to do what
You want me to (want me to)
This is who we are and (who we are)
nothing's gonna change, nothing's gonna change

I can't take part in the business man illusion,
I'll take my chance in the real world confusion
Don't blame us, who do we trust when they're so dishonest
No patience, this nation's obsessed with exploitation
Lying, denying surrounds me

All I know is I've heard this all before
Reality's a bore (is a bore)
You ask me to believe in something fake,
well I can't bring myself to do what
You want me to (want me to)
This is who we are and (who we are)
Nothing's gonna change

(what!) Don't think you can ignore us (ignore us)
Don't tell me that we're to blame(we're to blame)
Don't pick our future for us(for us)
Or act like we're the same

All I know is I've heard this all before
Reality's a bore (is a bore)
You ask me to believe in something fake,
well I can't bring myself to do what
You want me to (want me to)
This is who we are and (who we are)
Nothing's gonna change

Thanks for nothing (I've heard this all before),
Thanks for nothing (reality's a bore),
Thanks for nothing (it'll never be the same),
Thanks for nothing (and nothing's gonna change)

Jaha, Keskustakin avasi presidenttipelin: "Neittaanmäki kyselee Halosen DDR yhteyksiä". Tämä on jo niin alhaista loanheittoa etten meinaa edes kestää katsoa. Palauttaisiko puoluekirjansa? Ja tässä on ihan turha vedota siihen, että Vanhastakin on lyöty - minä erehdyin jopa puolustamaan häntä mediatykityksessä. Mutta jos linja on tämä, niin pidetään sitten siitä kiinni.

Tai no, kyllähän joku Väyrysen entinen euroavustaja voi murentaa uskoani Jyväskylään, mutta tuollaisella pelillä ei pitkälle potkita. Jos jollekin jäi epäselväksi, niin olen siis Halosen kannattaja näissä vaaleissa. Ja jos Vanhanen hakee kampanjansa avaimet ison veden takaa, niin enemmän siinä menee kannattajia kuin tulee. Muistaisi miten Eskonkin kävi.

En tiedä mistä johtuu töissä viime aikoina vallinnut olo, että olen toimistolla ainoa, jolla on jotenkin hajua taloudellisia asioita koskevasta lainsäädännöstä, yrityselämästä tai yleisesti inhimillisestä toiminnasta. Toivottavasti tämä kusi laskeutuu samaa vauhtia kun pomoporras ja vakituiset asiantuntijat palaavat lomiltaan.

Se, että talousosastolla kaikki ovat elämättömiä olmeja, joiden sosiaaliset taidot ovat nollassa ei ole mikään yllätys, vaan pikemminkin sisäänpääsyvaatimus. Ja yritysten omalakisuudesta ja ihme osasto- ja reviirikiistoista en viitsi sanoa mitään. Jos olette olleet keskisuuressa tai isossa yrityksessä töissä tunnette ne jo. Ja jos ette ole, niin sen parempi.

Tänään toistaiseksi eniten naurattanut asia oli pääkirjanpitäjän Don Corleoni-tunnusmelodiaa soittava kännykkä. Kertoo ehkä enemmän mun työpsyykkeen tilasta.

Hommaa töissä on valitettavasti niin paljon, että mulla on vaikeuksia keskittyä oleelliseen eli Savujen lahteen. No, jos tällä viikolla kuitenkin välttäisi ylityöt, niin peli voisi olla vielä monta prosenttia parempi.

Kauppakorkeakoulussa opetettiin ryhmätöiden avulla keskeisesti yksi asia: "Jos haluat, että jokin menee kunnolla, tee se itse." En ole periaatteesta samaa mieltä, mutta omakohtainen kokemus on osoittanut, että se toimii siellä missä ei tarvitsisi eli töissä, mutta ei siellä missä tarvitsisi eli harrastustoiminnassa. Kummassakaan ei toimi toinen opetus eli mailiboksin hallinnassa käytettävä "delete or delegate" -periaate. Kirjavinkki: Jos haluatte todella tietää kuinka kaukana ns. kauppiksen johtajakoulutus on todellisesta elämästä, niin lukekaa tutkintovaatimuksiin kuuluva kirja Distance Manager.

maanantai, heinäkuu 18, 2005

Lepoisa viikonloppu, edessä tiukka työviikko. Tästä viikosta näyttää tosiaan tulevan toistaiseksi vuoden kiireisin, mutta toisaalta ainakin toistaiseksi on vain keskeisesti hyvä työvire päällä levätyn viikonlopun jälkeen. Tämä on varmaan vain hyvästä. Ropeconin jälkeen kalenteri näyttää ainakin jonkin verran tyhjemmältä, mutta eiköhän sitä aina keksi vähän jotain kivaa hommaa.. kun nyt sinne asti ensin päästään.

Kesä on ihanaa aikaa. Lisää tätä.

perjantai, heinäkuu 15, 2005

Niinno, tätä nyt oli pakko kommentoida.

Ei ole salaisuus, etten aina oikein jaksa Matti Vanhasen politiikkaa. On Suomella tosin heikompiakin pääministereitä ollut, kuten vaikkapa Paavo Lipponen. Silloin kun Vanhanen on vain yltiökonservatiivinen, maalainen ja äijä, niin hänen politiikkansa on jotenkin ennakoitavaa. Mutta silloin kun mennään tälle uusliberaalille paskalinjalle yhdistettynä "turvallisuus"puheisiin, niin mies on vaarallisimmillaan ja menettää eniten kosketustaan maailmaan.

Voisiko joku Karpo, EFFi tai tätä lukeva Vanhasen avustaja hiukan valaista miestä ensinnäkin vapaiden ohjelmien liiketoimintavaikutuksien "jälkeenjääneisyydestä" ja sen jälkeen vaikka terrorismin ja vapauden tosiasiassa sangen monimutkaisesta suhteesta ja liittymisestä kansalaisoikeuksien poljentaan ja edelleen totalitarisoiviin käytäntöihin. Jos vaikka Tietokone kontrolloisi kaikkea inhimillistä toimintaa ja ihmiset olisivat täysin pilleripöllyssä, niin johan terrorismi (pelon aiheuttamiseen tähtäävä toiminta) vähenisi.

Tässä Vanhasen uusin STT:ltä:

Vanhaselta pyyhkeitä europarlamentille

Turku. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) kritisoi europarlamenttia nihkeästä suhtautumisesta Euroopan kilpailukykyä parantaviin esityksiin. Vanhanen harmittelee perjantain Turun Sanomien kolumnissaan etenkin parlamentin viimeviikkoista päätöstä kaataa lakiesitys tietokoneella tehtyjen keksintöjen patenteista. Pääministerin mukaan parlamentissa kavahdetaan myös palveludirektiiviä.

"Jotenkin ymmärtäisin, jos jäsenvaltioita edustavien hallitusten piirissä olisi tällaisia pelkoja, mutta sitä on vaikea ymmärtää, että eurooppalaista kokonaisetua ajavan parlamentin työ tuntuu käytännön kysymyksissä olevan juttu jutun jälkeen jarrumiehen rooli.

Vanhasen mielestä Eurooppa putoaa kelkasta, jos kaikkia uudistuksia pelätään ja halutaan suojautua omien kansallisten rajojen taakse. Pääministeri puuttuu kolumnissaan myös Lontoon terrori-iskuihin. Hänen mukaansa ihmisten on ymmärrettävä, että vapauden ja kontrollin välistä suhdetta muutetaan kansainvälisellä yhteistyöllä muutama piiru terrorin vastaiseen suuntaan.

STT"

Huomaan olevani kiireinen - sen tietää siitä, ettei irtoaisi oikein edes paria minuuttia blogille. Ilmeisesti olen hiukan myös loman tarpeessa, joskin jos lyhentäisin to-do -listaani vielä kymmenellä asialla tänään, niin sitten voisi mennä Joutsenoon viikonlopuksi. Kannettava on sentään pakko ottaa mukaan hommia varten, mutta silti viikonloppu poissa kaupungista tuntuu todella hyvältä idealta.

Sitä paitsi toimintakykyni on jonkin verran kärsinyt kuumuudesta ja ihan puuhan paljoudesta - no, Joutsenossa sekin palautuu ennen kiritystä hahmojen saamiseksi. Ai minkä hahmojen? Lisätiedot ja kyselyt: http://savu.greywolves.org

Toivottavasti musta ei ole tule kuten esimiehestäni yrityselämässä: loma on sitä, että töihin tullaan shortsit jalassa.

tiistai, heinäkuu 12, 2005

Your Inner European is Italian!Passionate and colorful.
You show the world what culture really is.

maanantai, heinäkuu 11, 2005

Olin opiskelijakaveri herra Kailan polttareissa viikonloppuna. Vanhoja filosofiakavereita ei näe syystä tai toisesta lähes ollenkaan, kun kukaan ei enää käy laitoksella. Ihan samanlaisia olivat kuin ennenkin. Sumopainissa olin lyömätön, Itä-keskuksen poliisiaseman päivystäjä myönsi sulhaselle naimaluvan vain lyhyen haastattelun jälkeen. Nahka Albertin naismyyjä osoitti Kailaa parempaa Zarathustran tuntemusta kailottamalla iloisella äänellä miehen tarvitsevan ruoskan tämän yrittäessä vihjesuunnistaa. Oli sillä kai sitten loppujen lopuksi ihan kivaakin ja aamuyölle asti piti remuta.

Kesän tiukimmat kaksi viikkoa edessä Savujen lahden suhteen. Onneksi olen latautunut kiitettävästi.

torstai, heinäkuu 07, 2005

Päivitystahtini alkaa olla aika anteeksiantamaton. Syytän tästä aikamoista tekeisen tulvaa paitsi töissä, niin myös harrastustoiminnassa. Huomaa selkeästi mehujen vähenevän tehtyään kahdeksan tunnin lisäksi pari yli(ja lisä-)työtuntia. Ei vaan meinaa millään pystyä keskittymään hahmonkirjoitukseen. Jos taas viikonloppuna vuori vähän madaltuisi. Onneksi Savujen lahden tiimoilta näyttää sentään suhteellisen valoisalta.