Henkilökultti

sunnuntai, maaliskuu 30, 2008

Vaativa viikko. Puotila siirtyy yhteisellä sopimuksella alkoholittomaan tilaan, kosken seuraavan kerran alkoholiin 31.5.

Muissa uutisissa kirjanpitoa (veroilmoitusaika taas), muutaman tunnin lannistava sessio Sampopankin kanssa (oikeudessa nähdään...) sekä yleistä kipeilyä. Huomenna varmaan kotona flussan kourissa.

Olen miettinyt, olenkohan terävöittänyt jotenkin lähettämääni viesitntää, kun olen saanut osakseni kohtuullisen määrin täysin perustelematonta vittuilua pelkästään virkatehtäviä hoitaessani. Ehkä takatalvi ottaa itsekunkin voimille.

keskiviikko, maaliskuu 26, 2008

In Finland we also have this banking crisis, Sampopankki.


Siis ei jumakauta! Eikö se riitä, että te tuhoatte verkkopankkinne korvaamalla kohtalaisen järjestelmänne (emoyhtiönne) Danske Bankin täysin vajaalla järjestelmällä? Pitääkö lisäksi hukuttaa tietoja arvo-osuustilien saldoista, laittaa tiliotteille virheellisiä viestitietoja sekä rikkoa satoja ellei tuhansia kortteja?

Eikä tämäkään vielä mitään: lisäksi ilmeisesti pitää asentaa joku todella epäilyttävä Java-hässäkkä, jota oikeastaan pitäisi kutsua haittaohjelmaksi. Ohjelma kerää Sampolle tietoa käyttäjänsä koneesta (prosessorit, äänikortit, kiintolevyn, muistin, levyosiot, PCI-väylään liitetyt laitteet, bluetooth-laitteet tiedot sarjanumeroita myöten) ja sitten vielä käyttätunnuksesta (tietoturva?). Näiden lisäksi tuo Java-hässäkkä myös perustaa oman hakemiston e-safekey, tallentaa sinne omia tiedostoja mitään lupia kyselemättä tai ilmoittamatta ja vielä päällepäätteeksi suorittaa ohjelmakoodia asentamistaan tiedostoista! Vähemmästäkin joutaisi oikeuteen! Kuka tämän on tehnyt, miksi ja miten tätä kehdataan sanoa tietoturvalliseksi? Ja mitä yksikään kerätyistä tiedoista Sampolle tai Danske Bankille kuuluu?

Aion aloittaa toimet kaikkien tilieni siirtämiseksi pois kys. pankista sekä kehotan avoimesti kaikkia boikotoimaan jo oman tietoturvansa takia kys. pankin verkkopankkia ennen kuin se saatetaan kuntoon. Tuollaisena se on avoin kutsu tyhjentää tilisi.

tiistai, maaliskuu 25, 2008

Eräs keskustelu poiki mielenkiintoisen näkemyseron käsitteen yhteisö-merkityksestä.

Henkilö kannatti käsitystä, jonka mukaan yhteisöihin liittyisi jotenkin stabiilisuus, tunne mukanaolosta ja tunne yhteisistä arvoista. Toisen (suosimani) näkökannan mukaan kun keskeisintä yhteisöissä on juuri se, että ne ovat konfliktien areenoita. Paikkoja, joihin ei turhaan kannata sekoittaa sellaisia perinteisiä (vinoutuneesta sosiaalisesta rakenteeseeen liittyvästä väärästä tietoisuudesta johtuvia sotakoneina käytettäviä) asioita kuten luottamusta, jaettua vastuullisuutta tai sitoutumista.

Tällöin kiinnostavimpina yhteisössä ovat ne keinot, joilla jatkuvaa konfrontaatiota ylläpidetään ja joiden ansiosta eri intressit ja vaikutusmahdollisuudet omaavat ihmiset yhteisöihin liittyvät/ajautuvat. Noin perinteisesti ajatellen klassisimpia esimerkkejä lienevät yhteisön koostumus, tehtävä ja sen muka jakamat arvot.

Jätän harjoitustehtäväksi analysoida vapaavalintaisia yhteisöjä. Bonustehtävänä on paikallistaa joku sosiologinen teoria ja perustella, miten se on teoria. Tästä voi voittaa jo yllätyspalkinnonkin.

Vastakkainasettelun aika on ohi. Eipäs ole, vaan edelleen kiihtymässä.

Katainen: Kemijärven sellutehdasta ei pakkolunasteta

Voisiko hallitus sitten tehdä jotain eikä vain seisoa tumput suorina ja jäädä, anteeksi ranskani, ahneiden yritysjohtajien yliajamaksi? Juuri näitä varten teidät on sinne valittu.

sunnuntai, maaliskuu 23, 2008

Pääsiäislomalla. En nyt tästä juhlasta niin perusta, mutta vapaapäivä on aina vapaapäivä. Ihan täysin työtä en päässyt kyllä pakoon, mutta ihan kiitettävästi kuitenkin. Ensi viikolla sitten useampikin tuttu väittelee muun ohjelman lisäksi, joten tulossa lienee aika tiukkaa settiä.

No, pää tuntuu toimivan sentään paremmin kun ei pariin päivään mieti työjuttuja.

keskiviikko, maaliskuu 19, 2008

STT via Iltis.

Papeille kaavaillaan aseita Venäjällä

Poliisi on Keski-Venäjällä kehottanut ortodoksikirkon pappeja hankkimaan itselleen aseenkantoluvan. Pyrkimyksenä on suojella kirkkojen omaisuutta.

- Olemme suositelleet, että papit hankkisivat yksityishenkilöinä aseenkantoluvan itsepuolustusta varten, paikallisen poliisin tiedottaja Jelena Kirshanova kertoo.

Alueen papisto on tyrmännyt ajatuksen, sillä heidän mukaansa aseen kantaminen on ristiriidassa Raamatun kymmenen käskyn kanssa. Viides käsky kun kuuluu "älä tapa".


Aamen.

tiistai, maaliskuu 18, 2008

"There is something mixed up in the market," said Edward Rombach, an analyst at Thomson Financial. "The market is eating itself up."


via NY Times.


Sanoisin pikemminkin, että markkinoilla ei ole jotain vikaa, vaan (finanssi)markkinat ovat itsessään se vika. Kuinkahan kauan kestää ennen kuin Randinsa sokaisemat ekonomistit pääsevät jyvälle siitä mistä "tämänkertainen" globaalien rahoitusmarkkinoiden epävakaus johtuu. Ettei vain ongelma olisi systemaattinen?

FED laskee ohjauskorkoa. En tosin ole vakuuttunut, että paras tapa hoitaa homma on se, että keskuspankki painaa vain lisää ja lisää rahaa ja sitten lainaa sen pankeille, jotka hautaavat sen maahan. Tai siis, ei se varsinaisesti auta ketään. Kertoo lähinnä siitä, että hyvät vaihtoehdot alkavat olla aika vähissä Wall Streetillä.

"They stand committed to protect the system," said Richard S. Fuld Jr., the chairman and chief executive of Lehman Brothers.


Suojata systeemiä? On aika lausunto investointipankkiirilta. Kun muistaakseni valtiolta oli kiellettyä tehdä juuri tällaisia interventiota pelastaakseen oman ahneutensa, tarkoitan, kylmän käden, kaatamat "elinkelvottomat" rahoituslaitokset. Sitä tapahtui vain pahimmanlaatuisissa sosialismeissa. Onneksi IMF hyväksyy, onhan Yhdysvallat sentään melkoisen kehittyvä talous, kirjoittelevat sekkejäkin.

Ja sitten vielä Greenspan varoittelee lamasta. On miehellä otsaa. Greenspanin FED itse on suuressa vastuussa koko rahoituskriisistä - sillä oli tietoa lainamarkkinoiden ylikuumentumisesta jo vuosia sitten, mutta silti FED jatkuvasti antoi vähätteleviä lausuntoja esim. juuri näistä Subprime-lainoista. Valkoisen talon rosvojoukko sitten vain siunasi työkalunsa asiantuntemuksen ja asioihin ei puututtu ennen kuin vasta nyt kun paska on osunut kunnolla tuulettimeen. Tai siis maailmantalouteen.

1 Nao, when Jebus was borned in teh dayz when Herod teh king wuz rockin the casbah, hai look, dere sum waiz doodz comin frm teh Eats into Jerusalem

2 n dey wuz all leik "rawr! we iz waiz d00ds from teh Eats! Lol but srsly wear iz teh new leet king j00 dat got borned? In teh eats we wuz in nait timez and omg der wuz dis star in a invisible plane n it saied to us "go to Jerusalem n find leet king j00 that got borned, but do not eated him jus be like hey leet king j00 you pwn srsly. k?? so ya wer is he?"

3 king herod (teh n00b king) was campin like a ub3r n00b near der, n when he heared this he wuz liek "omfg hez in mah empaire, steelin ma gloriez (an mai cookiez wtf)?!??! n all d pplz in Jerusalem wuz leik "hey yea wtf?!"

4 So he got all d pplz who are has teh smartz, ne he sayed "sry im n00b but lol srsly wer doez king j00 spawn?"

5 N dey sed to him "lol.. d00d, obviusly king j00 spawns in beetleham, ceiling cat saied to sum guy wun time "oi rait dis down n stuff" n he rited:

6 "dw beetleham, u r not teh fail, cuz from u iz gunna come dis leet d00d who cn pwn evry1 n is haz cookiez. Hez gunna save teh ppl of Israel n whatnot."

7 Den king herod was liek kk, n he aksed teh waiz d00ds "u know wen it wuz nait timez n dat star saied stuff 2 u, wen waz dat happen?" n teh waiz d00ds wuz like "lol wut?"

8 So king herod sed "omg dw, juz go too beetleham n look for teh new king j00 n wen u find him IM me coz I wanna sai to him how much he pwnz. (har har har I are smartz?)"


Miten mä törmäsin tähän vasta nyt? Lolcatbible. Niillä on tuolla melkein puoli raamattua käännettynä. Tuo on siis Matteuksen kakkonen.

maanantai, maaliskuu 17, 2008

Kannattanee tsekata Sadankomitean toimintaopas Hässäkkä. Siellä on kaikkien hyvien tyyppien juttuja, esim. mun.

M says:
jengi vaan luulee, et filosofial ois jotain tekemistä ajatustyön kanssa ku todellisuudessa siinä on kysymys nopeista autoista, lihasvoimasta ja kauniista naisista, tuulesta hiuksissa, miekan ujellukseta ilmavirrassa kun sapeli katkaisee kaulan

22:00 Kukasta kukkaan. UUSI SARJA. Kirjailija Hank Moody hoitaa luovuuden tuskaa irtosuhteilla ja ryypiskelyllä. Hän haluaisi palata yhteen tyttärensä äidin kanssa, mutta tämä on menossa uusiin naimisiin. Seksiseikkailut johtavat Hankin aina vain tukalampiin tilanteisiin. Ohjelma sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka saattavat olla haitallisia lapsille. Amerikkalainen sarja.


Sai minut harkitsemaan uudelleen boksin hankintaa. Koska TV-viihteestä tuli tällaista? Sekä miettimään erinäisiä.

Rahoitusmarkkinat amerikassa yhä sekavampana. FED lupasi juuri taata pankkien lainat täysimääräisesti eli amerikkalaisia investointipankkeja (tai ainakin niiden tappioita) alettiin juuri virallisesti kansallistamaan. Kuluttajapankit sentään saavat varmaan jatkossakin kaatua vieden ihmisten omaisuuden ja tulevaisuuden mukanaan. Fedin on pakko pitää stagflaation tai ainakin systemaattisen arvosulamisen riskiä kohtuullisen suurena. Tällä on pakko olla kovat taloudelliset ja poliittiset heijastusvaikutukset. Ei näytä erityisen hyvältä.

Ranskassa sosialistit pieksivät paikallisvaaleissa kymmenen kuukautta istuneen Sarkon. Marseille tosin jäi kiusallisen täpärästi oikeistolle.

lauantai, maaliskuu 15, 2008

Ja jenkit jatkavat Wall Streetin kansallistamista sammutetuin lyhdyin.

Eihän se ole kommunismia, jos me teemme sitä. Tai ainakaan maailman yksityisin keskuspankki.

torstai, maaliskuu 13, 2008

Sori Ile.

Lehti: Kanerva myöntää: "En saanut"

Lehti kysyy:

Jos pohjoisen maan ulkoministeri lähettäisi minulle 200 tekstiviestiä...

1. Korostaisin parisuhteeni vakautta.

2. Pitäisin sen yksityisenä tietonani Hymy-lehteä lukuun ottamatta, koska en haluaisi aiheuttaa kohua.

3. Repisin vaatteeni pois, maalaisin kasvoni Gene Simmonsin perintöä kunnioittaen ja kirkuisin oudosti järvenrannalla.

Laitoksen peli-ilta. Koin kosmista oikeudenmukaisuutta kyniessäni vanhempia tieteenharjoittajia. Luulen silti jättäväni psykologiset pelit niille, jotka niistä pystyvät nauttimaan. Samalla tuli todistettua sekin kauppatieteellinen fakta, että perityillä rahoilla ei kannata pelata.

Loppuillasta perustettiin sitten Vasemmistolinkkiä täpötäydessä baarissa. 'linkistä toivottavasti kuullaan vielä lisää. Puoluekirjan ottamiseen koin suurempaa painetta kuin koskaan aikaisemmin, mikä kielinee hyvää tuon osaston toiminnan kannalta. Katsotaan, sanoi pelinjohtaja.

Pelistä pitäisi varmaan kirjoittaa jotain. Jos vain tyydyn taputtelemaan itseäni ja muita selkään. Väsymyksestä johtuvat ylilyönnit varmaan pystytään antamaan anteeksi. Ja lisää tuhkaa voi ripotella päälleen lauantain kaatajaisissa.

Laitokselta on taas kuulunut kummia: en oikein hahmota kenen etua palvelee tutkijoiden laittaminen kilpailemaan toisiaan vastaan. Jos luottamus työkavereihin menee, niin työpaikoista tuppaa tulla epämiellyttäviä. Josta usein seuraa kiire pois.

tiistai, maaliskuu 11, 2008

Mietin tuossa viime viikolla, että mihin tämä tammikuu oikein katosi. Ystävä korjasi, että olin itse asiassa kadottanut myös ennätyspitkän helmikuun. Outoa.

Yksi projekti saatiin loppuun viikonloppuna ja se tuntui mennenn ihan putkeen. Hyvä niin. Tosin nyt pariin viikkoon en kyllä mieti tulevia peliprojekteja laisinkaan. Tai ainakaan paljon.

Sen sijaan pari ajatusta täytynee sille gradulle uhrata jo tällä viikolla. Tuntuu vain jotenkin raskaalta puuhastella ensin päivä koneella tutkimusta ja byrokratiaa ja sitten sen jälkeen vielä tunti tai pari opiskeluhommia. On se mennyt tosin ennenkin, mutta nyt se tuntuu jotenkin korostetun vaikealta. Ehkä kevät auttaisi asiaan.

Totesin haluavani mennä toukokuussa Eindhoveniin työmatkalle. Katsotaanpa onnistuisiko.

maanantai, maaliskuu 10, 2008

Takaisin sivistyksen parissa. Pitää varmaan säätää folderointia vähän pidemmälle, koska Inbox opened with 620 new messages ei varsinaisesti lupaa hyvää.

keskiviikko, maaliskuu 05, 2008

Huonosti maililla ennen peliä. Jos vielä asiaa, soittakaa.

Muilta osin palaamme asiaan ensi viikolla.

Uh, vähän on tuupattu viikko täyteen, mutta ensi viikonlopun larpin jälkeen toivottavasti vähän helpottaa.

tiistai, maaliskuu 04, 2008

Juhon ja Jukan kuva Hesarissa äärioikealla.